לקיחת ספיריבה וסימביקורט באסתמה קשה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לקיחת ספיריבה וסימביקורט באסתמה קשה
    אפריים
    28/12/2020

שלום רב,
    היתה לי שיחה בטלפון עם רופא אלרגיה שהוא אומר שהוא גם מטפל באסתמה. האסתמה שלי קשה עם מינון גבוה של סימביקורט. הרופא אמר שאפשר להוסיף ספיריבה ואז אולי אוכל לרדת במינון הסימביקורט אם זה יהיה אפשרי.
    ראיתי שציינת ד"ר בפורום שאתה נגד זה ואני גם מסכים, כי למעשה כך אולי לא אקבל מספיק סטרואידים למרות שאהיה מאוזן.. אבל לאורך זה זה יהיה מסוכן.
    אם כך, זה אומר שלמעשה אין שום תועלת לספיריבה באסתמה קשה כי אם אני מוסיף ספיריבה ולסימביקורט ורק אז מאוזן אז זה אומר שבפועל צריך להוסיף עוד קצת סטרואידים בשאיפה?
    ואם זה גורם לי להצליח להוריד שאיפה נאמר של סימביקורט זה גם גרוע כי זה עלול להיות מסוכן?
    אני תוהה למעשה מה התפקיד שיכול להיות לסיפיריבה באסתמה קשה.
    או שכדאי פשוט להוסיף ספיריבה באסתמה קשה למינון שסימביקורט שמאוזנים איתו ולא להוריד שום מינון של סימביקורט, והספיריבה תהיה רק תוספת ליתר ביטחון לטריגרים מאמץ שהוא לא לגמרי ספורט?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיריבה באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/12/2020

שלום,

ספיריבה ניתנת לחולים אסתמטיים קשים (דרגה 4 ו 5) כאשר הטיפולים האחרים במשאפים משולבים א מספיקים בכדי לאזן את המטופל. הם לא ניתנים במקום סטרואידים בשאיפה, אלא בנוסף. לאחר השגת איזון לאורך תקופה מספיק ארוכה ניתן לשקול ירידה זהירה במינון התרופות בתנאי שהאיזון נשמר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו