מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול כרוני- אלרגיה לקרדית האבקאביטל29/12/2020
שלום דוקטור אני סובלת כבר כמה שנים משיעול. הטיפולים שעד עכשיו ניסיתי היו לאלרגיה (יש לי אלרגיה לקרדית אבק.. דשא) בכדורים ותרסיסים חלק עזרו וחלק לא.וגם ניסיתי טיפולים לאסתמה (כל הבדיקות שביצעתי עד עכשיו היו תקינות- תפקודי ריאות, מאמץ ומטאכולין) בכמה סוגי משאפים (סימביקורט 160, רלבר 192, סרטייד, דואורספ 160) וכן בכדור סינגולייר (לפעמים שהיה התקף שיעול חזק לקחתי סימביקורט, או דואוספ והשפיעו מהר והפסיק השיעול) כרגע הרופא אמר לי שנפסיק לגמרי עם משאפים, אבל בגלל שיש לי נזלת אחורית אלרגית- אני אקח פרופיטן. ואם יש מצב של התקף שיעול או קושי נשימתי אז לקחת משאף (דואורספ) הייתי שמחה להבין אם כל הבדיקות שוללות אסתמה אז ממילא הטיפול במשאפים לא נכון ולא מדויק. אז למה הרופא כל כך ממליץ לי לקחת אותם בזמן התקף? או שמא אפשר לאבחן לפי יעילות הטיפול? תודה רבה מראש אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול ממושך
ד''ר שבתאי ורסנו29/12/2020שלום,
נזלת אחורית הינה סיבה טובה לשיעול כרוני (ואולי מתווסף לה גם סינוסיטיס ופוליפים שהם עוד סיבה לשיעול ממושך). אם לא ניסית אבמיס + רינולסט לאף, בקשי מהרופא שלך שישקול זאת. בנוסף, יש לשלול סיבות נוספות לשיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כרוני
אביטל29/12/2020שלום ד"ר . ניסיתי כבר להשתמש באבמיס אך לא השפיע מספיק, ועיצבן אותי עם תופעות לוואי (התקף שיעול מתוך שינה בשעות בוקר מוקדמות...) בנוסף הרופא שלי שלל צרבת או ריפלוקס (עפ"י כמה סוגי תרופות). כפי שציינתי הטיפולים היחידים שהועילו זה לאלרגיה ואסתמה. כשכרגע הרופא אמר לי להשתמש רק בטיפול אלרגי וכאשר יש התקף שיעול ויש צורך אז להשתמש במשאף, הוא ממש הדגיש לי לעשות זאת.
הייתי שמחה להבין מה יכולה להיות הסיבה להשתמש במשאף כאשר כל הבדיקות שביצעתי יצאו תקינות?
תודה רבה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)