קשי נשימה בפעולות פשוטות- עליה במדרגות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קשי נשימה בפעולות פשוטות- עליה במדרגות
    די.
    04/01/2021

שלום וברכה לדר.הנכבד. אני מתמודד עם בעיה קשה שמתבטאת בקשי נשימה והתנשפות בעליה במדרגות של 2-3 קומות כאבי שרירי רגלים. גם בהליכה במישור יש קשי נשימה הלב פועם חזק מאוד כל פעם לוקח נשימות עמוקות ומתפקד בקושי. ביצעתי תפקודי ריאות מלאים היום הטכנאית לא הסבירה כלום . האם תוכל לתת עצה כלשהי .בן 45 מעשן לשעבר הפסקתי לפני שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה קשה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/01/2021

שלום,

התפקוד שהצגת לא מסביר את תלונותיך ! הוא כמעט תקין, להוציא "לכידת אוויר" קלה, ללא חסימה וללא פגיעה בכושר הדיפוזיה.
    מציע לחזור להערכת רופא ריאות ולהמשיך את הברור בכיוון הערכת תפקוד הלב (למשל אקו-לב במנוחה ובמאמץ, כולל הערכת לחץ דם ריאתי) ועוד ברורים שנחוצים במסגרת אבחון סיבות לקוצר נשימה במאמץ קל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשי נשימה הפעולות פשוטות.

די
    05/01/2021

תודה דוקטור היקר.ברשותך יש לי עוד משהו.אתה אומר לכידת אוויר קלה האם זה לא מחלת ריאות קשה? אני לא אסטמטי ולא הייתי אף פעם.מהאם לחץ דם ריאתי לא אמור להשפיע על תפקוד ריאות .כי אני גם לא ידוע כי חולה לב.אין לחץ דם דופק תקין במנוחה.רקמבמאמץ .אולי כדאי לבקש סיטי ריאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/01/2021

לא נראה כי יש לך מחלת ריאות שמסבירה תלונותייך.
    חוזר על הצעתי הקודמת והרופא יחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו