עובש בחדר במשך כ 8 חודשים ונזק

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עובש בחדר במשך כ 8 חודשים ונזק
    שירי
    05/01/2021

אשמח לברר, אני עם אלרגיה לאבק ואסתמה קשה.
    גיליתי בדיעבד שאני כבר 8 חודשים ישנה ורוב היום בחדר שיש בו כ 200 נקודות עובש. העניין הוא שחשבתי שעובש חייב להיות רק שחור, וזה נקודות באפור ממש בהיר.. וידעתי שיש בעיה של איטום בבניין ומחכים שהוועד יטפל בזה. חשבתי שאלו נקודות של רטיבות ורק לאחרונה אחרי ששלחתי את התמונות למומחים הם הסבירו לי שזה עובש ושעובש לא חייב להיות שחור. קראתי שהוא מפריש נבגים שיכולים להתלהב על הריאות ולעשות נזק.
    האם מדובר על נזק בלתי הפיך?
    עכשיו נטפל בעובש בתקווה שיעבור, ועוד 3 חודשים אעבור דירה.
    במידה ולא תהיה החמרה באסתמה או משהו חריג, אז אין מה לחשוש מנזק עתידי לריאות או החמרת אסתמה עתידית בעקבות החשיפה ארוכת הטווח לעובש?
    לפני כמה שנים גם נחשפתי תקופה לעובש במזגן שלא ידעתי על קיומו, ואז האסתמה היתה בינונית ולא קרה, אך ההחמרה היתה עקב התקף שהיה קשור לספורט ולא ספציפית בגלל העובש.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובש

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/01/2021

שלום,

זה שאת נפטרת כעת מהעובש זה טוב. אם המצב יציב, אין מקום לדאגה, אבל אם תהיה בעתיד החמרה, תזכרי להעלות עובדה זו בפני הרופא המטפל (ניתן לבצע תבחין עור לבדיקת אלרגיה לעובשים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו