שימוש במשאף סטרואידים/משולב כטיפול מונע

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שימוש במשאף סטרואידים/משולב כטיפול מונע
    רועי
    05/02/2021

שלום,

ב5 השנים האחרונות חטפתי ברונכיט אחת לשנה שנמשכת באיזור החודש וחצי. במהלך השנה עצמה אני לא סובל מאסטמה או מהתקפים כאמור, רק בזמן מחלת ברונכיט. רופא ריאות החליט לשים אותי על משאף סטרואידים פעמיים ביום כטיפול מניעתי אך אני נאלץ להשתמש במשאף משולב מאחר והשימוש במשאף סטרואידים לבד עושה לי מעט טריגר לאסטמה. האם ניתן להפסיק את הטיפול המונע ולהשתמש במשאפים רק בזמן מחלה ויראלית פעילה? (הרופא ציין כי כל מחלת ברונכיט שאני חוטף פוגעת בריאות לטווח הארוך וגורמת להתדרדרותן). במידה ולא רצוי להפסיק, האם שימוש בסינגולר כטיפול בודד במקום משאפים יכול לעזור כטיפול מניעתי?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול משולב מונע

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/02/2021

שלום,

ממליץ להיצמד להוראות רופא הריאות שלך, שהו זה שמכיר אותך. סינגולייר למבוגרים, בעיניי תרופה לא מאד יעילה. בוודאי פחות ממשאפים משולבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב מונע

רועי
    07/02/2021

הבנתי, אך שאלתי בעיקרון היתה אם אני לא סובל מאסטמה רוב השנה, לרבות ברונכיט שנמשכת חודש וחצי, הם יש טעם להשתמש במשאפים כל השנה רק כדי למנוע את מחלת הברונכיט? האם זה נכון שברונכיט חוזרת פוגעת במצב הריאות לאורך זמן או שניתן יהיה להשתמש במשאפים רק בזמן מחלה פעילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/02/2021

שלום,

סביר שה"ברונכיט" שנמשך חדש וחצי זו בעצם החרפת אסתמה. אם נבדקת בעת ההחרפה עי רופא ריאות, שאל אותו לגבי כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו