מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת אצל רופא ריאות- שיעול חזקשושי10/02/2021
שלום, אשמח לדעת איך הולכת בדיקה אצל רופא ריאות? בגלל שיעול חזק מעל חודש וקוצר נשימה... האם יש צורך להתפשט חלק גוף עליון? כי אני מאוד ביישנית... הרופא משפחה שלח אותי גם לאקו לב... ואני מתביישת מזה גם.. בת 30 אם משנה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו14/02/2021שלום,
בדיקה כוללת האזנה לריאות עם סטטוסקופ. אין צורך בהורדת חזייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
שושי17/02/2021שלום, הייתי אצל רופא ריאות ועשיתי בדיקת תפקודי ריאות שיצאה לא תקינה... ואני צריכה לקחת משאף פעמיים ביום...
השיעול קורה לי רק בחורף... בקיץ אני מרגישה רגיל...
בעיה קטנה...
אני צוללת כתחביב.... ולא מאשרים לצלול אם היה שימוש במשאף ב 3 שנים האחרונות...
העניין הוא שהשיעול כבר הרבה שנים.. רק השנה הלכתי לבדוק (כלומר הדבר היחיד שהשתנה זה האבחנה הרשמית)... ועד עכשיו הייתי בלי משאפים וצללתי ולא קרה כלום...
האם אני חייבת משאף? האם יש סיכוי שכן יאשרו לי להמשיך בצלילות?
צוללת בדרך כלל בקיץ... ואני מרגישה אסטמה רק בחורף...
מצרפת את התוצאות... אולי לא חייב טיפול... או שיש טיפול אחר שהוא לא משאף... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו17/02/2021שלום,
יש לך הפרעה חסימתית משמעותית בתפקודי הריאה. לא מאשרים צלילה במצב כזה. עלייך להשתמש במשאפים ולהיות בביקורת תקופתית מסודרת של רופא ריאות עם תפקודי ריאה חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש דרך לרפא את זה?
שושי17/02/2021תודה רבה..
זה בר ריפוי או שזה לתמיד?
לצערי יודעת את הכללים ויודעת שאסור לצלול... אבל יש מה לעשות כדי לחזור מתישהו בעתיד לצלול?
אם תפקודי ריאות בקיץ יהיו תקינים ואז יראו שזה קורה רק בחורף (ככה נראה לי, בקיץ אני מרגישה רגיל)- יאשרו לצלול בקיצים?
כמו שכתבתי.. אני סובלת מזה שנים פשוט פעם ראשונה שנבדקתי.. השנה היה לי יותר קשה אז הלכתי להבדק.. אולי בגלל המסיכה שהחמירה...
אוכל לבקש פטור ממסיכה? באמת קשה לי איתה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דרך לרפא
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2021שלום
את צריכה לפנות לרופא ריאות טוב שיאבחן את הסיבה למחלת הריאות החסימתית שלך (אסתמה? אחר?) ובהתאם יבחר עבורך את הטיפול המתאים ביותר, אתו תצטרכי לקחת באופן קבוע בתקווה, וסיכוי טוב בעקר אם מדובר באסתמה, שתפקודי הריאה שלך יישתפרו או אף יזרו לתיקנם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון קורונה
שושי18/02/2021מותר להתחסן לקורונה עם השיעולים ועם התפקודי ריאות האלו, נכון? יש לי תור לחיסון ראשון ביום שני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2021שלום,
יש להתחסן. כפי שברור גם לך אין פטור ממסכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהודעה אחרונה בנושא... פשוט הכל חדש לי
שושי22/02/2021תודה רבה על התשובות.. הודעה אחרונה מקווה...
אני לקראת ניתוח קטן (שלישי בשנתיים)... ומבקשים ממני אישור רופא ריאות להרדמה... כמה זמן ייקח לי להוציא אישור כזה? האם זה דורש עוד בדיקות או שזה אישור שמביאים בקלות? ניתוח פשוט והרדמה קצרה...
לפני חמישה חודשים עברתי את אותו ניתוח וקמתי מההרדמה בשלום...
קצת מוזר לי שאני צריכה להתנהג כמו חולת ריאות כשבאמת שום דבר אצלי לא השתנה... גם בהרדמה הקודמת הבעיה בריאות היתה קיימת, פשוט לא היתה מאובחנת... ופתאום צריכה להיות במעקב, משאף, אישור להרדמה ואולי עוד בדיקות... ואני אותו דבר...
אני מרגישה רגיל ובריאה... אני רק בת 30...
איזה בדיקות המשך עושים חוץ מתפקודי ריאות? אני גם מאוד ביישנית.. רופא הריאות לא בדק אותי עם סטטוסקופ אפילו... יש בדיקה שתדרוש חשיפה של אזור בית החזה?
ובכללי בלי קשר לניתוח הקרב- מה קורה אם לא אטפל בבעיה ואמשיך רגיל כמו שהייתי עד עכשיו? האם תהיה התדרדרות?
ועוד שאלה שמסקרנת אותי- בניתוח לפני חמישה חודשים התעוררתי באמצע ההרדמה והרגשתי שצינור ההנשמה חונק אותי.. לא יכלתי להתריע את הצוות כי לא הצלחתי לזוז. הרגשתי שאני נאנקת מחנק והולכת למות... אמרו לי שבניתוח הבא להגיד שזה קרה לי ושאפשר לוודא שלא יקרה שוב (לא הייתי מאובחנת בבעיה בריאות).. האם זה קשור לדעתך לבעיה בריאות או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון
ד''ר שבתאי ורסנו24/02/2021אלו שאלות שמוטב ותשאלי את הרופאים שונים המטפלים בך.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)