שיעול וקוצר נשימה לתקופה של חודשיים בת 30

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול וקוצר נשימה לתקופה של חודשיים בת 30
    שושי
    18/03/2021

העלתי פה לפני כחודש את תפקודי הריאות שלי (מצרפת שוב..) ומספר שאלות.. תודה על התשובות, עזרת לי מאוד.
    בת 30 ופניתי לרופא ריאות בגלל שיעול וקוצר נשימה שנמשך יותר מחודשיים. שיעול וקוצר נשימה שחוזרים על עצמם כל חורף כל שנה.
    אני לוקחת פוסטר 100 (במרשם כתוב פעמיים ביום ולהעלות לפי צורך והיו ימים שלקחתי גם 5 ביום). בסך הכל זה עזר מאוד.

הפסקתי להתשעל בשבוע שעבר... ובמאי יש לי ביקורת אצל הרופא ריאות שאצלו הייתי (הוא ביקש שאקבע)..
    האם צריך להיות במעקב אם השיעול הפסיק ואין קוצר נשימה וחזרתי לעצמי?
    ואם אני מרגישה כבר טוב- האם עליי להמשיך במשאף לפי מה שכתב במרשם או רק לפי הצורך אם ארגיש קוצר נשימה? משאף ביתר יכול לגרום נזק?

שבוע שעבר עברתי ניתוח (לא קשור לריאות) והמרדים לא רצה לעשות לי הרדמה כללית בגל השיעולים ועברתי את הניתוח בסדציה והרדמה מקומית... בהתאוששות השתעלתי ממש, יותר מהרגיל, שמו אנהלציה, חמצן והביאו רופא שבדק את הריאות (הייתי עדיין מאוד רדומה)... הייתי צריכה להשתחרר באותו יום והשאירו אותי להשגחה עוד לילה בגלל השיעולים... וזה למרות שלקחתי משאף כרגיל גם בבוקר של הניתוח... הרופא בבי"ח אמר לי שכדאי להחליף משאף אם זה ככה לא עוזר לי... אבל ביום יום המשאף כן עוזר לי (הפחית את השיעולים מאוד ואפילו שבוע שעבר הופסקו לגמרי)... למה ההתקף שיעולים הזה קרה אם לא הכניסו טובוס? והאם באמת כדאי בחורף הבא לבקש משאף אחר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעול ופוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/03/2021

שלום,

ממליץ שתנהגי בדיוק כמו שרופא הריאות שלך המליץ לך בביקור הקודם והגיעי גם לביקור הבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר פשוט

שושי
    02/04/2021

תודה אלך למעקב עוד חודש...
    אשמח אם תסביר לי בעברית פשוטה ובעממיות- מה בעצם יש לי? בעיה חסימתית משמעותית זה פשוט אסטמה או משהו אחר?.
    מה ההבדל בין COPD לאסטמה?
    הרופא מסרב לאשר לי בדיקת מטאכולין. הבדיקה היחידה שביצעתי בתחום זה נשיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם

שושי
    02/04/2021

אשמח גם לטיפים איך לשפר את הבדיקת תפקודי ריאות הבאה... אם אני יכולה לעשות משהו נוסף בחודש הזה חוץ ממשאף שאני לוקחת לפי ההוראות (אני לא גרה במקום עם זיהום אוויר)... אני ממש רוצה שייצא תקין ושיאשרו לי להמשיך לצלול, זה באמת מאוד מאוד חשוב לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו