מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול וקוצר נשימה לתקופה של חודשיים בת 30שושי18/03/2021
העלתי פה לפני כחודש את תפקודי הריאות שלי (מצרפת שוב..) ומספר שאלות.. תודה על התשובות, עזרת לי מאוד.
בת 30 ופניתי לרופא ריאות בגלל שיעול וקוצר נשימה שנמשך יותר מחודשיים. שיעול וקוצר נשימה שחוזרים על עצמם כל חורף כל שנה.
אני לוקחת פוסטר 100 (במרשם כתוב פעמיים ביום ולהעלות לפי צורך והיו ימים שלקחתי גם 5 ביום). בסך הכל זה עזר מאוד.
הפסקתי להתשעל בשבוע שעבר... ובמאי יש לי ביקורת אצל הרופא ריאות שאצלו הייתי (הוא ביקש שאקבע)..
האם צריך להיות במעקב אם השיעול הפסיק ואין קוצר נשימה וחזרתי לעצמי?
ואם אני מרגישה כבר טוב- האם עליי להמשיך במשאף לפי מה שכתב במרשם או רק לפי הצורך אם ארגיש קוצר נשימה? משאף ביתר יכול לגרום נזק?
שבוע שעבר עברתי ניתוח (לא קשור לריאות) והמרדים לא רצה לעשות לי הרדמה כללית בגל השיעולים ועברתי את הניתוח בסדציה והרדמה מקומית... בהתאוששות השתעלתי ממש, יותר מהרגיל, שמו אנהלציה, חמצן והביאו רופא שבדק את הריאות (הייתי עדיין מאוד רדומה)... הייתי צריכה להשתחרר באותו יום והשאירו אותי להשגחה עוד לילה בגלל השיעולים... וזה למרות שלקחתי משאף כרגיל גם בבוקר של הניתוח... הרופא בבי"ח אמר לי שכדאי להחליף משאף אם זה ככה לא עוזר לי... אבל ביום יום המשאף כן עוזר לי (הפחית את השיעולים מאוד ואפילו שבוע שעבר הופסקו לגמרי)... למה ההתקף שיעולים הזה קרה אם לא הכניסו טובוס? והאם באמת כדאי בחורף הבא לבקש משאף אחר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול ופוסטר
ד''ר שבתאי ורסנו21/03/2021שלום,
ממליץ שתנהגי בדיוק כמו שרופא הריאות שלך המליץ לך בביקור הקודם והגיעי גם לביקור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר פשוט
שושי02/04/2021תודה אלך למעקב עוד חודש...
אשמח אם תסביר לי בעברית פשוטה ובעממיות- מה בעצם יש לי? בעיה חסימתית משמעותית זה פשוט אסטמה או משהו אחר?.
מה ההבדל בין COPD לאסטמה?
הרופא מסרב לאשר לי בדיקת מטאכולין. הבדיקה היחידה שביצעתי בתחום זה נשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
שושי02/04/2021אשמח גם לטיפים איך לשפר את הבדיקת תפקודי ריאות הבאה... אם אני יכולה לעשות משהו נוסף בחודש הזה חוץ ממשאף שאני לוקחת לפי ההוראות (אני לא גרה במקום עם זיהום אוויר)... אני ממש רוצה שייצא תקין ושיאשרו לי להמשיך לצלול, זה באמת מאוד מאוד חשוב לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)