מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקיחת סרטייד 250 אל מול סרטייד 500ערן19/04/2021
שלום ד"ר,
שנים לקחתי סרטייד 250 והיתה לי החמרה עקב אובך והגעתי לקורס פרדניזון ואני עכשיו מאוזן עם סרטייד 500 כבר שנה וחצי.
אני יכול לנסות להוריד מינון, אך סתם לידע כללי: האם הבדל של שאיפה אחת של 250 בסטייד לאורך שנים אם לוקחים את ה 500 הוא מהותי מבחינת ההשפעה על הגוף ותופעות לוואי של השפעת הסטרואידים? או שזה דיי אותו דבר?
תהיתי מה למעשה הנזק אם אדם שכן יכול לחזור להיות מאוזן עם סרטייד 250 יקח שנים סרטייד 500 לעומת 250.
כי אם חושבים על זה, להמשיך לקחת סרטייד 500 זה גם יתרון כי זה בכל זאת מוריד את הפוטנצייאל להתלקחויות שקשורות לקור,הרבה אבק ועוד טריגרים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד מינון
ד''ר שבתאי ורסנו20/04/2021שלום,
העקרון הטיפולי הוא להשאר על המינון המינימאלי המונע החרפות.
זה כרוך בהורדת מינון בתקופות של יציבות והגדלה בהחרפה, עד שמגיעים למינן העדיף. לחילופין אפשר לעבור למשאף משולב שיש בו מרחיב סמפונות מהיר פעולה כמו פוסטר או סימביקורט, ולהשתמש במינון קבוע ועליו להוסיף שאיפה או יותר בעת הצורך/סימפטומים. התייעץ על כך עם הרופא שמכיר את מחלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)