איך להבדיל בין התקף אסתמה לשוק אנפילקטי?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• איך להבדיל בין התקף אסתמה לשוק אנפילקטי?
    עדי
    09/05/2021

שלום,
    אשמח לברר: כיצד אפשר להבדיל בין התקף אסתמה עקב טריגר אלרגי לבין שוק אניפלקטי עקב טריגר אלרגי כשיש גם אורטקיריה כל יום? נאמר אני רואה אורטיקיריה ונפיחות ואז מתחיל קוצר נשימה. אם זה שוק אנפלקטי הבנתי שחשוב למהר ולהזריק אדרנלין, אבל אותי זה בכלל רק התקף אסתמה... אז בעצם להמתין עם ניסיונות של וינטולין ואם הוינטולין עזר לאחר כמה דקות אז אפשר להבין שזה לא שוק אניפלקטי?
    אני גם אסתמה קשה מאוזנת, אלרגיה לאבק, כמה פירות ועצים ואורטיקריה כל יום. לוקחת 4 אריוס ביום, פוסטר מינון הכי גבוה, סינגולאייר, ספיי אוואמיס לאף ויש לי מזרק אפיפן בבית.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוק אנפילקטי

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/05/2021

שלום,
    שוק אנפילקטי צריך להיות בתגובה לגורם חיצוני כגון תרופות/מזון.
    כפי שהשם מורה יש גם ירידה בלחץ דם ותחושת מעין עלפון, מעבר לסימנים האחרים. ללא קשר לשוק כזה, אסתמה קשה עלולה גם היא לגרום להתקף מסכן חיים ולכן כנראה קיבלת את מזרק האפיפן (אלא אם את מקבלת גם טיפולים העלולים לגרום לשוק כזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו