קושי בנשימות עמוקות דרך הפה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימות עמוקות דרך הפה
    אורחת
    28/05/2021

שלום
    החלמתי מקורונה מלפני 8 חודשים בזמן הקורונה סבלתי מגודש באף אף סתום וקשיי נשימה אחרי הבידוד הייתי אצל רופא אף אוזן גרון איבחן אצלי פוליפ באף וקונכיות מוגדלות קיבלתי תרסיס סטרואידי אחרי חודש בשימוש חזרתי לבדיקה חוזרת אמר לי שכבר אין פוליפ באף אולם יש סטייה קלה במחיצת האף והקונכיות נפוחות איבחן אותי כסובלת מנזלת אלרגית עשיתי תבחיני עור לאלרגיה במרפאת אלרגיה יצא שלילי בדיקת דם לאלרגיה גם שלילי לפני חודש היה לי שיעול ליחתי שנמשך לאורך כל היום חזרתי לבדיקה אצל רופא אף אוזן גרון אמר לי שיש לי נזלת וגם דלקת קיבלתי טיפות 10 שזה אנטיביוטיקה וראולין נגד ליחה במשך 10 ימים סיימתי עם הטיפול ועדיין עם שיעול ליחתי שנרגע בלילה בשכיבה בבטן למרות שיש הקלה במצב האף וכבר לא סתום כמו שהיה פעם יש לי קושי בלהביא נשימות עמוקות דרך הפה מאז הקורונה ועד היום אמנם יש קצת שיפור אבל עדיין יש אני לרוב נושמת דרך האף עם פה סגור אבל באופן פתאומי נפתח לי הפה ובא לי להביא נשימה עמוקה בפעם הראשונה והשנייה לא מסתדר לי אחרי זה אני מצליחה להביא אויר רופאת המשפחה עשתה לי אק"ג יצא תקין האזינה לחזה לריאות יצא תקין בדקה רמת חמצן בדם דרך אצבע יצא תקין לחץ דם תקין לפני חודש שאלתי אותה אם אני יכולה להתחסן לקורונה אמרה לי מומלץ צילום חזה קודם
    1 האם הבעיה שתיארתי יותר קשור לאף? למרות שאין לי כבר פוליפ
    2 או שהבעיה נובעת יותר מהחזה והריאות?
    3 אפשר להתחסן גם מבלי צילום חזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/05/2021

שלום,

לא נשמע כעת כבעיה של האף. ממליץ לפנות לרופא ריאות/ביצוע תפקודי ריאה. ייתכן שיש פה גם מרכיב של מתח נפשי המשפיע על תחושת הנשימה והצורך בשאיפות עמוקות, אך יש צורך לשלול סיבה ריאתית אורגנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו