שאלה, האם ייתכן שפיתחתי אסתמה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה, האם ייתכן שפיתחתי אסתמה?
    מיה
    19/06/2021

שלום, אני בת 20 מאובחנת מגיל קטן באטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור), עם נפיחויות מגרדות בעור ואדמומיות מגרדת עם מרקם של נקודות נפוחות. אח שלי חולה אסתמה (רגילה, של הריאות) בדרגה יחסית קשה (מגיל קטן) ומטופל משאפים ותרופות. בחודש האחרון אני מרגישה קושי בכניסת אוויר, לפעמים גם בנשיפה, מתנשפת הרבה, קושי במאמץ אפילו קל מאוד, שיעול (עם שני קולות), הרגשה של קוצר נשימה, מתאמצת לנשום. (לא מדובר באיזה וירוס חולף, כי אין נזלת וכו וזה נמשך גם הרבה זמן יחסית) (בדיקות מעבדה תקינות יחסית מלבד עמילאז גבוה). בבדיקה בחדר מיון (הגעתי לשם בעניין אחר) נרשם במסמך שלי כניסת אוויר ירודה, קול שני מודגש. האם ייתכן שפיתחתי אסתמה? ובכלל מה הסיכויים לפתח אסתמה בגיל 20? שאלה נוספת האם יש לזה קשר לבעיות בלב? לאחרונה אובחנתי עם מיוקרדיטיס חריפה עם בצקת בלב, מטופלת בקולחיצין ותרופות של אי ספיקת לב- קרדילוק ותרופות מסוג חוסמי בטא פרופרנולול. כמו כן יש לי הפרעות בקצב לב מאז המיוקרדיטיס. יש סבירות שפיתחתי אסתמה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/06/2021

שלום,

יש לך רקע אלרגי שמהווה גורם סיכון להופעת אסתמה (בכל גיל). יחד עם זאת יש לך גם בעיית לב/אי ספיקה. שני המצבים האלו יכולים להתבטא קלינית באופן דומה. הרופאים המטפלים צריכים לאבחן את הסיבה, בבדיקות שונות, כולל תפקודי ריאה למיניהם, כי הטיפול שונה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו