תפקודי ריאות וממצאים מה הפענוח

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות וממצאים מה הפענוח
    אלעד
    09/07/2021

שלום
    פענוח תפקודי ריאות
    בתפקודי ריאות הפרעה רסטריקטיבית קלה ללא עדות להפרעה חסימתית

FEV1 - 89 ----91%
    FVC - 81 -----82%
    FEV1/FVC- 0.92---0.93
    TLC - 76%

אבחנה : FUNCTIONAL EVALUATION

פענוח תפקודי ריאה - לא מצמיד
    האם זה מסביר את הקשיי נשימה שיש לי ? מה זה הפרעה רסטריקטיבית קלה ? יש טיפול לזה ? צריך לטפל בזה ?
    אציין שבדיקות אחרות שקשורים לריאות ושלא קשורים תקינים
    מה דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/07/2021

שלום,

יש לראות את כל התפקוד עצמו. TLC מעט נמוך וכביכול רסטריקציה אך תלוי איך בדקו אותו. אם בדקו את כולו בפלטיסמוגרף אז התוצאה פחות מדוייקת. כמו כן יש לבדוק את כושר הדיפוזיה DLCO ו DLCO.VA שנותנים אינדיקציה ליכולת החמצן לעבור דרך דפנות הבועיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אלעד
    13/07/2021

שלום
    הבדיקה הייתה ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות בעניין ששאלת על הפלסטימוגרף אבל ממצא כמו הפרעה רסטריקטיבית קלה דורש טיפול תרופתי ? או משאף ? או כל דבר אחר ? כבר כמה שבועות אני מרגיש קוצר נשימה שצריך לקחת אוויר כל רגע ולהוציא ככה זה שעות ולא משחרר אותי מעבר לבדיקה הזאת עשיתי גם רנטגן בדיקות לב ובדיקות מקיפות אחרות והכל יצא תקין לגביי ששאלת לראות את כל התפקוד הנה מצ"ב הבדיקה איך בגדול הבדיקה תקינה ? האם צריך טיפול להפרעה רסטריקטיבית קלה ללא ללא עדות להפרעה חסימתית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/07/2021

שלום,
    יש רסטריקציה קלה שסיבתה לא ברורה- האם בשל בעייה ריאתית או סיבה חוץ ריאתית כגון השמנה, חולשת שרירים ועוד. מסיבה זו אין מה לדבר על טיפול ללא אבחנת הסיבה. מומלץ במקרה כזה לבצע גם בדיקת כושר הדיפוזיה הריאתי ולהתייעץ עם רופא הריאות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אלעד
    15/07/2021

שלום
    אני שנים עושה ריצות והייתי במשקל תקין אומנם בשנים האחרונות המשקל פעם ככה ופעם ככה כי היה תקופות גם שלא רצתי וכיום אני בעודף משקל של שלוש עשרה קילו מהמשקל שצריך ליהות לי לפי המחשבון שמחשבים גובה ומשקל אבל מעולם לא חשתי את הבעיות של הנשימה שיש לי בשבועות האחרונים שכל רגע אני צריך לקחת נשימה עמוקה ולהוציא ככה זה כל כמה דקות במשך שעות עכשיו שאלותיי הם האם רסטריקציה קלה זה בעיה חמורה ? האם הבעיה הזאת שמצאו לי מסבירה את מה שאני חש שצריך כל רגע לקחת נשימה עמוקה ולהוציא ? האם יכול ליהות שזה גם בעיה בבדיקה עצמה ? או האם הבעיה שאני חש זה בכלל נובע מלחץ חרדה ? ונגיד שאני ירחיב את הבדיקות והבעיה תישאר כזאת רסטריקציה קלה יש טיפול לזה ? זה משהו שיכול לחלוף לבד ? צריך טיפול לזה ? ומה זה חולשת שרירים ובעיות אחרות נגיד שציינת ? זה שיש את הבעיה שאמרת אני מודע לה עוד מהתוצאות שקיבלתי מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/07/2021

שלום,
    ראה המלצתי הקודמת. כל השאלות האחרות הן תאורטיות ולא זה המקום לעסוק בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו