מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רסטריקציה קלה בבדיקת ריאותשלומי18/07/2021
שלום
מזה תקופה של כמעט חודש אני חש כל כמה דקות במשך שעות תחושה שאני צריך לקחת נשימה עמוקה ולהוציא אוויר עד שאני לא מוציא אוויר אני חש סוג של קוצר נשימה ושאני מוציא זה חוזר עוד פעם הבעיה הזאת משהו שלא היה לי מעולם בעבר ערכתי לאחרונה בירור מקיף של בדיקות לב ריאות ועוד בדיקות אחרות שיצאו תקינות מלבד ממצא אחד בבדיקת תפקודי הריאות שעשיתי ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות נמצא ממצא רסטריקציה קלה מבירור שעשיתי הבנתי שזה לא ממצא כזה רציני ולא ממצא שיכול להסביר תתחושות שלי ממה יכול לנבוע מה שאני חש איזה סיבות שכל רגע צריך לקחת נשימה ולהוציא האם זה יכול ליהות קשור לרסטריקציה קלה בכל זאת הממצא הזה ? מה עוד שכל הבדיקות תקינות מה זה יכול ליהות איזה סיבות אחרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רסטריקציה קלה
ד''ר שבתאי ורסנו19/07/2021שלום,
אם ערכת ברור מקיף, כולל בדיקת כושר הדיפוזיה בתפקודי ריאה והערכת תפקוד הלב/לחץ דם ריאתי באקו לב, עולה גם השאלה של קוצר נשימה על רקע מתח נפשי/לחץ. היוועץ על כך עם רופא הריאות המכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסטריקציה קלה
שלומי19/07/2021שלום
תודה על התשובה הקודמת חלק מהבירור שערכתי כלל בדיקות אקו דופלר לב במנוחה שיצאה תקינה הערך שנמדד ללחץ דם הריאתי היה 26 ממ"כ בדיקת כושר הדיפוזיה לא עשיתי שאלותיי אליך הם :
1.האם ממצא כמו רסטריקציה קלה נחשב לממצא בעייתי לרוב ממה שאתה יודע ? ויכול להסביר תחושות כמו שתיארתי ?
2. תחושה כמו שאני חש שצריך לקחתי נשימה עמוקה כל כמה דקות במשך שעות תחושה של אוויר לכוד בפנים ושצריך להוציא יצא לך לשמוע על סימפטומים כאלו וממה לדעתך לרוב זה יכול לנבוע ?
3. אם כושר הדיפוזיה זה בדיקה שתיהיה תקינה והמצב ימשיך למרות שכל הבדיקות תקינות מה ניתן לעשות להוריד את הבעיה הזאת ?
4. מה עוד שאני שנים עושה פעילות גופנית כגון ריצה רק בחודש האחרון לא עשיתי כי שברתי מסרק חמש עצם בכף הרגל שבועיים אחרי הבעיה התחיל לי הדבר הזה נשלל תסחיף ריאתי ובעיות אחרות האם יכול ליהות שזה שהגוף היה רגיל ממש לריצה והכל ואז עשיתי הפסקה יכול לגרום לתחושה שאני חש יכול ליהות דבר כזה ? למרות שגם לפני כמה חודשים זה היה לי פעם אחת וחלף ועכשיו זה ניהיה כרוני מה דעתך לאור הממצאים ?
5. ואיך מתח לחץ יכולים לגרום לתסמינים האלו מבחינה פיזיולוגית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)