מד סטורציה לאצבע , מכשיר שמודד את ריכוז החמצן

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מד סטורציה לאצבע , מכשיר שמודד את ריכוז החמצן
    דפנה
    28/07/2021

שלום דר', יש לי שאלה בבקשה, בעקבות עישון כבד עשרות שנים (שהפסקתי לחלוטין לשמחתי) סבלתי מברונכיט ודלקת ריאות וסיטי של הריאות שרואים שהריאות גמורות במצב רע מאד. הייתי היום אצל יועץ ריאות שבדק אותי עם מד סטורציה, שאלתי אותו מה זה ואז הביא לי אותו שוב ואמר שימי את האצבע ואכן שמתי בשנית. הבנתי שזה לא פולשני ובכל זאת נכנסתי לחרדה שיש בו סיכון להשתמש פעמיים רצופות תוך דקה, והרגשתי אחרי המדידה עיקצוצים בכל הגוף במיוחד בידיים עד עכשיו האם זה מהמדידה שיש בו סיכון ותופעות לוואי? השאלה שלי בבקשה , האם זה דומה למדידת לחץ דם שבמקרה מדדתי היום בקופ"ח לאחר בדיקות דם ? הבנתי שאפשר לקנות אותו בסופר פארם וכמה פעמים בכלל מותר למדוד איתו עם האצבע ביממה? אודה לך על השאלות שהם קצת אחרת ושונה כי נכנסתי לפחדים שמדיר שינה מעיני. תודה רבה מראש, ליאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מד סטורצייה והתמודדות עם חרדה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/07/2021

שלום,

התלונות שאת מתארת מתאימים לחרדה. מכשיר המדידה לא גורם לכשעצמו. במידה ותרכשי מד כזה יכול להיות שהוא יעלה את החרדה אצלך. בכל מקרה, אין צורך למדוד כל יום, אלא במצבים של קושי נשימתי/החמרה כמעקב ודווח לרופא המטפל. בקשי הדרכה מהרופא שלך והתייעצי האם יש לך סיבה לקנות אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו