רספרים כטיפול מונע ל pcp

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• רספרים כטיפול מונע ל pcp
    אביה
    30/07/2021

שלום דר
    אובחנתי עם מחלה אוטואימונית. השבוע עשיתי טיפול מבטרה. אמרו לי כי אצטרך גם טיפול מניעתי בשל מערכת חיסונית מוחלשת.
    השאלה שלי - אם אני לא אצא הרבה מהבית, האם אוכל להידבק? האם מדובר בוירוס שעובר מאחד לשני? מנסה לקרוא באינטרנט מה זה וכל מה שרשום זה על חולי איידס.
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רספרים כטיפול מונע ל pcp

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PCP

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2021

שלום,

מדובר בסוג של פטריה ולא בוירוס. תוקפת אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת, אם בשל סוג מחלתם ואם בשל התרופות שמקבלים. ההדבקה דרך האוויר. מומלץ בטיפולים כאלו לתת טיפול מונע ברספרים פורטה טבליה אחת יום כן/לא 3 בשבוע לאורך כל תקופת הטיפול- לא מקובל איסור יציאה מהבית כדרך למניעה. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר. הרוקח נתן לי דיספטיל פורטה, האם זה אותו דבר?

אביה
    01/08/2021

והאם לרגישים ל- G6pd מותר לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PCP

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/08/2021

כן וכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו