מצב אטופי רציני ומינון תחזוקה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מצב אטופי רציני ומינון תחזוקה
    יעל
    31/07/2021

שלום ד"ר,
    שנים הייתי עם אסתמה בינונית ומאוזנת עם סרטייד 250. עקב אובך יצאתי מאיזון ובמשך שנה לקחתי 2 קורסי פרדניזון. היום, כבר שנה וחצי האסתמה מאוזנת עם סימביקורט 320 2 שאיפות פעמיים ביום. האיזון גם נראה בתפקודי ריאות וגם מורגש. הבנתי שאני כבר בשלב שאני יכולה לנסות להוריד מינון של הסימביקורט. העניין הוא שב 8 חודשים האחרונים יש לי כל יום אורטיקריה אוטואימונית ואסתמה של העור למרות 4 אריוס. עם זה אני מסתדרת והתרגלתי ואני לא ממהרת לגשת לטיפול ביולוגי גם כי מסתדרת ככה, גם בגלל הקורונה וגם כי רציתי לרדת במשקל שהזולאייר יהיה פעם בחודש.
    השאלה היא, האם במצב מאוד אטופי כמו שלי, עם אלרגיה לאבק וכמה מאכלים, אסתמה, אורטיקריה ואסתמה של העור האם אולי יותר חכם להשאר על מינון הסימביקורט שאני היום? בהחלט יכול להיות שאוכל לרדת במינון. השאלה היא האם זה חכם, או שלהוריד מקסימום שאיפה אחת של סימביקורט 180 ולא יותר? רופאת הריאות אמרה שזה לשיקולי אבל בגדול אפשר לנסות להוריד.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון תחזוקה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2021

שלום,

באסתמה מאוזנת במשך תקופה של חודשים ניתן לשקול הקטנת מינון הדרגתית. בנוסף, ניתן להצטייד בסימביקורט 80 כטיפול SOS בימים פחות טובים, בנוסף למינון ההחזקה הנמוך יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו