המון ליחות ברונכיאקטזיות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• המון ליחות ברונכיאקטזיות
    עודד
    02/08/2021

היי דוקטור אני מאובחן עם סימפון מורחב לא בהרבה אבל מורחב,אני מטופל אצל פרופסר שטרית אבל ישלי שאלה אני בחור בן 21 תקוע כבר הרבה זמן כי ישלי המון ליחות מלא שיעולים בשביל לכייח את הליחה המחלה הזאת יכולה להיות מושתקת מתישהו כמן עם אסטמה שיש תקופות יותר טובות ? כי אני באמת לא מקבל שיפור משמעותי ואני עושה ספורט ומכשיר אירוביקה לפעמים קשה לי לדבר כי לפעמים אין אוויר או שהליחה תקועה בחזה או בגרון וזה מקשה מאוד על היום יום גם אז המחלה הזאת יכולה להגיע לremission או שזה רק הופך ליותר גרוע עם הזמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המון ליחות ברונכיאקטזיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברונכיאקזיות

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/08/2021

שלום,

העקרון במחלה זו הוא זהוי של זיהומים חידקיים וטיפול אנטיביוטי אגרסיבי, על פי סוג החיידק הצומח בתרבית, למשך שבועיים. בנוסף, כיוח תכוף (יש מכשירים שנושפים לתוכם במטרה לעודד כיוח אפקטיבי ( למשל מכשיר Aerobika). חובה בכל החמרה עם התגברות ליחה ושינוי בצבע לשול תרבית ליחה חדשה לזהוי החיידק ורגישותו לאנטיביוטיקה+ מעקב רופא ריאות. בצורה זו ניתן להאט/לבלום את הנזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו