אסתמה סמוייה ובעיה רסטריקטיבית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה סמוייה ובעיה רסטריקטיבית
    קובי
    11/08/2021

שלום
    יש לי קושי בנשימה עמוקה תחושה של חוסר אוויר לנשימה זו הרגשה של חוסר אוויר לנשימה תחושה של חוסר יכולת להכניס אוויר את כל האוויר קושי לנשום נשימות עמוקות וצורך מתמשך לקחת ולנשום נשימות עמוקות כל כמה דקות במשך שעות לפעמים אני צריך להיעזר בפיהוקים כדי להכניס עוד יותר אוויר עשיתי בדיקת תפקודי ריאות עם מרחיבי סימפונות בפענוח בבדיקת תפקודי ריאות הפרעה רסטריקטיבית קלה ללא עדות להפרעה חסימתית להלן התוצאות :
    מצרף כאן גם מצ"ב כל תוצאות הבדיקה שעשיתי
    FEV1 - 89 ----91%
    FVC - 81 -----82%
    FEV1/FVC- 0.92---0.93
    % TLC - 76
    להבנתי בבדיקה שעשיתי יש
    TGV מוגבר אולי כסימן לחסימה בסמפונות קטנים ויש אפשרות לעשות ביצוע מבחן תגר מטאכולין בשאלה של אסתמה סמוייה
    ויש גם TLC מעט נמוך וכביכול רסטריקציה ואפשרות להשלים בדיקת כושר הדיפוזיה
    שאלותיי הם :
    האם לפי מצ"ב התוצאות אני צריך לעשות בדיקת כושר הדיפוזיה בגלל הTLC הנמוך וכביכול רסטריקציה ? או לעשות בדיקת תגר מטאכולין בגלל החשד לאסתמה סמוייה ? או לעשות את שני הבדיקות ? והאם מעבר לTLC והTGV שאר כל התוצאות הם בגדר הנורמה בבדיקה שעשיתי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה ורסטריקציה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/08/2021

שלום,
    הדעה שכתבתי היא כללית/עקרונית ולא ספציפית לגבייך. בעניין מצבך ומה עלייך לעשות- פנה לרופא ריאות שיבדוק אותך פיזית, יקבל פרטים רפואיים וכיו"ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו