לקיחת ארקוקסיה עם אורטיקריה ואסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לקיחת ארקוקסיה עם אורטיקריה ואסתמה
    יהלי
    30/09/2021

שלום, למרות 4 אריוס יש לי כל יום יומיים אורטיקריה. בנוסף אסתמה קשה מאוזנת עם סימביקורט 320 2 שאיפות פעמיים ביום.
    עליי להתחיל דחוף ארקוקסיה עקב קרע בשריר. בעבר לקחתי ארקוקסיה ל 10 ימים ואחרי שנה ל 5 ימים בתקופה שבה לא היתה לי אורטיקריה ואז הכל היה בסדר ולא היתה כביכול אלרגיה. הפעם אקח את הארקוקסיה עם אורטיקריה כרונית. האם אפשר להיות רגועים אם בעבר לא הייתי אלרגית אלייה ולא להפסיק אם כל יום במשך שבועיים של נטילה תהיה לי אורטיקריהז? או שזה עלול להיות מסוכן? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארקוקסיה ואסתמה קשה ומניעה משימוש בתרופות נוגדות כאב

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/10/2021

שלום,

בעקרון, ארוקסיה גורמת פחות תגובות אסתמטיות מסכנות חיים מאשר תרופות קרובות כגון וולטרן/נקסין/אספירין, אבל זה לא אפס סיכוי.
    אף כי לא כל אסתמטי מגיב לתרופות אלו בהתקף, אך באסתמה קשה, בעקר כזו עם פוליפים באף, רצוי להימנע ולהשתמש בתרופות נוגדות כאב אחרות כגון אקמול במינון גבוה יותר. יש לשתף את רופא הריאות/אלרגולוג שמטפל בך בקביעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו