פענוח של צילום חזה ומה הדעה לכך

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • פענוח של צילום חזה ומה הדעה לכך
    חן
    12/10/2021

    הי דוקטור אודה להתייחסותך, אני בן 35 לא מעשן כבר 4 שנים. סופרטיבי יכול לרוץ 10KM, לאחרונה היו כאבים בחזה ויש לי ליחה וצורך להוציא אותה לעיתים תקופות. עשיתי בדיקת ארגומטריה תקינה א.ק.ג תקין. צילום חזה:

    ממצאים:
    צ. בית חזה.
    צל הלב אינו מורחב.
    לא הודגם תסנין ריאתי.
    סימני ניפוח יתר בריאות וציור ריאתי מעט מודגש.
    סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
    אין צילומים קודמים להשוואה.

    מה דעתך?


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאות פשוטה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    13/10/2021

    שלום,
    כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאות פשוטה (ספירומטריה לפני ואחרי מרחיב) ובהתאם להבדק עי רופא ריאות.
    הפסק לעשן, זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות למען בריאותך לעשרות השנים הבאות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אני לא מעשן, הרופא ריאות אמר שאין צורך בבדיקה

    חן
    13/10/2021

    שאין צורך בבדיקה כרגע אחרי שראה את הרנטגן האם כדאי לעשות בכל זאת? בכל זאת יש לי ליחה וקצת כאבי חזה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


