דלקת ריאות חוזרת

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות חוזרת
    אנונימית
    11/11/2021

שלום, אני בת 34, לא מעשנת. לפני כשנה וחצי הייתה לי דלקת ריאות חיידקית, לקח לי כמה חודשים עד שחזרתי לעצמי ולפני חצי שנה שוב דלקת ריאות ושוב אנטיביוטיקה. לפני כחודש אובחנתי שוב עם דלקת ריאות וקיבלתי אנטיביוטיקה ופתאום שבוע שעבר השיעול חזר בצורה חזקה יותר ואובחנתי שוב עם דלקת ריאות. בכל הפעמים הדלקת הייתה בריאה הימנית אמצעית או תחתונה, בודאות היא הייתה חיידקת כי גם בדיקות הדם הראו את זה, לא היה לי חום או שהיה מקס' 37.5, השיעול בדרך כלל שיעול יבש שנמשך חודשים. אני מחוסנת לקורונה ב3 חיסונים ויודעת שלא נדבקתי כי גם עשיתי בדיקת נוגדנים ממש לאחרונה בשביל לוודא. בכל פעם קיבלתי אנטיביוטיקה אחרת ובצילומי ביקורת הכל היה תקין. הייתי אמורה לעשות שבוע הבא צילום ביקורת עם השוואה לכל הקודמים אבל זה גם ייאלץ להדחות לעוד חודש וחצי. אני ממש אובדת עצות, זה נראה לי מאוד לא סביר בכזו תדירות לחלות בדלקת ריאות. פעם אחרונה ויחידה שזכור לי שהייתי חולה בדלקת ריאות הייתה 2006 וזהו, אפילו עשיתי חיסון ב2014 לדלקת ריאות.
    יכול להיות שאולי מפספסים פה משהו אחר? זו גם לא דלקת טיפוסית, אם לא היו עושים צילום ובדיקת דם לא היו עולים על זה כי שמאזינים לריאות הכל תקין. הדבר היחיד שבולט זה השיעול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות חוזרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות ריאה חוזרות

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/11/2021

שלום,

על הרופא לשקול ביצוע CT חזה בחתכים דקים לשלילת ברונכיאקטזיות, בדיקת מע' החיסון, ועל פי הממצאים גם לשקול ברונכוסקופיה. רצוי בכל אירוע לשלוח ליחה לתרבית לפני התחלת אנטיביוטיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו