קשיי נשימה לא מספקת וקושי למלא אוויר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה לא מספקת וקושי למלא אוויר
    ניב
    17/11/2021

שלום דר
    אני בן 26 לא מעשן וללא מחלות רקע למעט חרדה (היפוכונדריה)
    אני סובל במשך כמה חודשים מקושי לנשום עמוק כאילו שאני לא מצליח למלא את הריאות נבדקתי ע״י א.א.ג שבדק עם מצלמה את האף והגרון ולא מצא סיבה לחוסר אוויר וגם בדק את היראות ואמר שהכל נקי 00,
    היום ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות רגילה שלפי מה שהבנתי מהבודק לא כל-כך תקין יש לציין שאני בחרדה גדולה בתקופה האחרונה והיום בבדיקה הייתי עוד יותר בחרדה , האם יתכן כתוצאה מהחרדה שיש לי קושי לנשום עמוק הבדיקה תזייף ? כי עיקר הבדיקה זה לנשום עמוק ולהוציא מהר מה שהקשה עלי מאוד.
    מצרף את התוצאות הודה לך מאוד אם תוכל לעזור ולהרגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיטוארציה שלי היא 99 במשך כל היום

ניב
    17/11/2021

יש לציין ד״ר שהסיטוראציה שלי היא 99 במשך כל היום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד הריאה הפשוט מראה על פניו

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/11/2021

שלום,

תפקוד הריאה הפשוט ()ספירמטריה) מראה, על פניו, כי הקיבולת החיונית (FVC) מעט נמוכה. יחד עם זאת אני לא משוכנע כי ביצעת את הבדיקה באופן אופטימאלי. חזור לרופא הריאות שישקול ביצוע תפקוד מלא ותפקודים נוספים, על פי שיקול דעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות בגלל חרדה?

ניב
    19/11/2021

תודה רבה על תשובתך
    האם יתכן שלא הצלחתי למלא את הריאות עד הסוף בגלל החרדה ? ובגללה התשובה מעט נמוכה?
    אני רוצה לדעת אם יש אופציה כזאת בלי שום קשר אני אלך לרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו