מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שימוש במשאפים בזמן החמרהגלעד07/01/2022
שלום
אני בן 80. בדיקות דם תקינות אקו לב תקין.
ידוע על אסתמה כבר 50 שנה.
במשך שנים לקחתי סימביקורט כל יום
1 בוקר 1 ערב ובזמן התקפים הגדלת כמות ל 2 בבוקר 2 בערב .
לפני כמה שנים הרופא בקופח העביר אותי ל רלבר ( אני לא יודע מה הסיבה )
ואני לוקח 1 ביום ואמר לי הרופא משפחה שלא לוקחים יותר מ 1 ביום.
אני לא לוקח ונטולין זה עושה לי לא טוב.
רציתי לשאול.
מה קורה בזמן התקף שמרגיש שצריך חיזוק לכמה ימים או נניח אם מקורר או משתעל.
האם מותר להוסיף לרלבר גם סימביקורט 1 בוקר 1 ערב או שאסור לערבב אותם?
אם אסור לערבב אז האם מותר להגדיל רלבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגישה העדכנית לטיפול באסתמה ממליצה של משאפים המכילים
ד''ר שבתאי ורסנו09/01/2022שלום,
דווקא הגישה העדכנית לטיפול באסתמה ממליצה על משאפים במכילים מרחיב סמפונות מהיר פעולה (כמו זה שבסימביקורט, פוסטר ואחרים), כך שבזמן החרפה אפשר להוסיף שאיפות שגם עוזרות בהקלה מהירה וגם נותנות מינון גדול יותר של סטרואידים בשאיוף. ברלבר אין מרחיב מהיר פעולה. לא הייתי משתמש בכמה סוגי משאפים מאותה משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני לוקח כל יום רלבר ויש תקופה של החמרה משמעותית בנשימה
גלעד09/01/2022תודה רבה על העזרה
לצערי לא הבנתי מספיק את התשובה.
אם אני לוקח כל יום רלבר ויש תקופה של החמרה משמעותית בנשימה ( או נניח בזמן דלקת דרכי נשימה )
האם אפשר להוסיף במקביל גם סימביקורט? או לא?
( אני לא רוצה לקחת ונטולין הוא עושה לי לא טוב )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משאפים בהחמרה זה לא מקובל
ד''ר שבתאי ורסנו10/01/2022זה לא מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש איזשהו יתרון לרלבר שאולי בגללו העבירו אותי אליו
גלעד10/01/2022תודה רבה על התשובה.
לסיום
אם כך היות ואני לא מסתדר עם ונטולין
אני מבין שעדיף לי לחזור קבוע לסימביקורט ולא להשאר עם רלבר.
יש איזה שהוא יתרון לרלבר שאולי בגללו העבירו אותי אליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היתרון העיקרי הוא שמנה אחת ביום מספיקה ל24 שעות
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2022"היתרון" העקרי הוא שמנה אחת ביום מספיקה לכיסוי של 24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)