נפחת ריאות קלה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נפחת ריאות קלה
    יעל
    20/06/2008

שלום רב,
    בת 30
    בבדיקת סי טי ריאות שערכתי נכתב "נפחת ריאות קלה" כאשר שאר הממצאים תקינים.
    איני סובלת מקצרת/אסטמה ובצעירותי סבלתי עד גיל 10 מברונכיטיס.
    אני עוסקת בכושר דרך קבע ואין לי בעיות נשימתיות.
    אני בריאה באופן כללי.

העניין שמטריד אותי מאוד - האם "נפחת ריאות קלה" מאיימת לשלול ממני את תחביבי מזה שנים- צלילה (צללתי כבר מעבר ל-70 צלילות)?
    האם אני יכולה להמשיך לצלול והאם יש קשר בין נפחת קלה לבין צלילות?

תודה מראש
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפחת ריאות קלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרט חשוב נוסף

יעל
    20/06/2008

נכתב "נפחת קלה של הריאות"
    ושכחתי לציין כי עישנתי במשך 10 שנים (הפסקתי לפני חצי שנה) בממוצע 7-10 סיגריות ליום.

שוב תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/06/2008

נוכחות אמפיזמה (קלה) לא חייבת להיות מלווה בתסמינים קליניים כלשהם. בדרך כלל בCT חזה עושים הערכה איכותית ולא כמותית של אמפיזמה . בדיקה שיכולה ללמד יותר האם אכן קיימת נפחת (גם תת-קלינית) היא בדיקת תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה.
    צלילה אינה מומלצת לאנשים הסובלים מאסתמה ואמפיזמה, קודם כל בגלל חשד גבוה יותר של סיבוכים. בספרות יש מספר מחקרים שבדקו קשר בין סיבוכים ריאתיים בצוללנים מקצוענים ונוכחות אמפיזמה. בצוללנים מקצוענים זאת הסיבה להמלצה לא לעשן כלל, כגם צלילה באופן קבע (כעבודה) משפיעה על תפקודי ריאות ומחמירה אותם . לגבי צוללנים חובבים אין מספיק ספרות בשל קביעת המלצות ברורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה אומר שעלי לוותר?

יעל
    20/06/2008

תודה רבה לך על תשובתך המהירה

טרם הראתי את התוצאות לרופא מומחה, האם עלי להבין שאין סיכוי לחזור לצלול?
    מתשובתך לא ממש הבנתי האם זה אפשרי לחזור לצלול.
    הרי אנשי קומנדו ימי הרגיעו אותי, שכל חייל שני שלהם, לאחר כל כך הרבה צלילות סובל מקרע מזערי בריאה...האם זה שכיח? נורמלי? אפשרי להמשיך ולצלול?
    והאם העובדה שאני תמיד נשארת עם הכי הרבה חמצן בבלון, מכל הצוללים עימי, בסיומה של הצלילה מעיד על האמפיזמה הקלה???יש קשר?
    אני עוסקת בספורט: שחיה, גלישה, סקווש ועוד...לא סובלת מקוצר נשימה...בריאה בד"כ
    מה השתבש שם בריאות?
    האם "אמפיזמה קלה" זה דבר רציני?או שכיח? האם אסבול בעתיד מקוצר נשימה?
    ממה היא נוצרת?עישון? צלילות? שיעול קשה? (גילו את זה במהלך שיעול קשה שתקף אותי משאיפה של חומר ניקוי חזק בשעה שניקיתי את דירתי החדשה..במיון קיבלתי חמצן ואח"כ אינהלציה הסתבר אח"כ שחמצן דלף לכתפיים ויצר קרפיטציה בכל איזור הכתפיים משם נשלחתי לצילום ריאות ולסי.טי ..אמרו לי שזה קרע קטן בריאה שיתאחה עם הזמן..זה קרה לפני שנה וחצי ומאז צללתי מספר פעמים..כעת החלטתי לבדוק את מצב ריאותיי בסי טי לפני שאצא לצלול וזה מה שנכתב שם: נפחת קלה של הראות...די מלחיץ...אולי בכלל זו טעות כתוצאה מהקרע הקטן..?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/06/2008

קודם היתה שאלה היפוטטית, יותר כללית. במקרה ספציפי - אין אפשרות לסכם בלי לראות תוצאות הבדיקות. לא כל מה שכתבו אמפיזמה היא אמפיזמה באמת. ולא כל אמפיזמה הינה התווית נגד צלילה. יש להגיע ליועץ ריאות עם תוצאות CT חזה ותפקודי ריאות המלאים ואז ניתן לדון בכל התוצאות והשלחות באופן פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה לך:)

יעל
    21/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו