אבחנת אסתמה בעקבות קורונה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אבחנת אסתמה בעקבות קורונה
    ברק
    27/03/2022

שלום,
    אני בן 42, מחוסן.
    בעקבות מחלת קורונה התפתחו אצלי סימפטומים של חוסר נוחות בנשימה ואובחנה אצלי אסתמה במבדק תפקודי ריאה.
    לאורך החיים תמיד היתה לי רגישות בריאות (נניח לעישון, זיהום אוויר וכו), ולעיתים היו לי תקופות של אי נוחות בנשימה שחלפו, אך לא השתמשתי בתרופות מעולם.
    הרופא רשם לי משאף דואורספ 160/4.5, פעמיים ביום למשך 3 חודשים, ואמר שאח"כ אולי המינון יופחת.
    אני משתמש במשאף מזה כשבועיים. התסמינים בנשימה השתפרו. אני לא יודע אם כתוצאה מהמשאף או כהחלמה טבעית של תסמיני פוסט קורונה (גם חולשה ותסמינים נוספים השתפרו בינתיים).
    עם זאת, השימוש במשאף ממש לא עושה לי טוב, גם מבחינת תופעות לוואי של דפיקות לב מורגשות ולא סדירות, וחוסר נוחות באזור הריאות לאחר לקיחה. גם מבחינה פסיכולוגית הפעולה של שאיפת החומר והתלות בו עושים לי רע, והידיעה שאני נוטל סטרואידים.
    האם מתאים כבר בשלב זה לבקש הפסקה הדרגתית של השימוש, או שצריך להמשיך את הטיפול במינון הקיים לתקופת מינימום?
    האם דואורספ אפשר לקחת בעקרון פעם ביום בבוקר?
    האם הפחתה מפעמיים לפעם כשאני כבר מרגיש טוב יותר מחייבת מעקב צמוד של רופא?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תברר האם מתאים שתעבור למשאף משולב

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/03/2022

שלום,
    ברר אצל רופאך האם מתאים שתעבור למשאף משולב במינון נמוך עם אפשרות לתוספת שאיפה כ SOS, או לטיפול משאף משולב כ SOS, הכל בהתאם לחומרת האסתמה שלך על פי התרשמותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו