מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחנת אסתמה בעקבות קורונהברק27/03/2022
שלום,
אני בן 42, מחוסן.
בעקבות מחלת קורונה התפתחו אצלי סימפטומים של חוסר נוחות בנשימה ואובחנה אצלי אסתמה במבדק תפקודי ריאה.
לאורך החיים תמיד היתה לי רגישות בריאות (נניח לעישון, זיהום אוויר וכו), ולעיתים היו לי תקופות של אי נוחות בנשימה שחלפו, אך לא השתמשתי בתרופות מעולם.
הרופא רשם לי משאף דואורספ 160/4.5, פעמיים ביום למשך 3 חודשים, ואמר שאח"כ אולי המינון יופחת.
אני משתמש במשאף מזה כשבועיים. התסמינים בנשימה השתפרו. אני לא יודע אם כתוצאה מהמשאף או כהחלמה טבעית של תסמיני פוסט קורונה (גם חולשה ותסמינים נוספים השתפרו בינתיים).
עם זאת, השימוש במשאף ממש לא עושה לי טוב, גם מבחינת תופעות לוואי של דפיקות לב מורגשות ולא סדירות, וחוסר נוחות באזור הריאות לאחר לקיחה. גם מבחינה פסיכולוגית הפעולה של שאיפת החומר והתלות בו עושים לי רע, והידיעה שאני נוטל סטרואידים.
האם מתאים כבר בשלב זה לבקש הפסקה הדרגתית של השימוש, או שצריך להמשיך את הטיפול במינון הקיים לתקופת מינימום?
האם דואורספ אפשר לקחת בעקרון פעם ביום בבוקר?
האם הפחתה מפעמיים לפעם כשאני כבר מרגיש טוב יותר מחייבת מעקב צמוד של רופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תברר האם מתאים שתעבור למשאף משולב
ד''ר שבתאי ורסנו27/03/2022שלום,
ברר אצל רופאך האם מתאים שתעבור למשאף משולב במינון נמוך עם אפשרות לתוספת שאיפה כ SOS, או לטיפול משאף משולב כ SOS, הכל בהתאם לחומרת האסתמה שלך על פי התרשמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)