צילום חזה, האם דלקת ריאות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה, האם דלקת ריאות?
    דן
    03/05/2022

שלום

בן 47, לפני מספר שבועות סבלתי משיעול רב, ליחה מרובה בצבע ירוק/צהוב, לא היה חום משמעותי, 37.3, פעם אחת היה 37.8.
    לאחר מספר ימים שראיתי שאין הטבה פניתי למוקד לרפואה דחופה, הרופא שמע חרחורים מצד ימין (לא יודע אם מהריאות עצמן), ספירת דם יצאה תקינה, הוא אמר שבצילום חזה רואים תסנין פריהלרי מימין, רושם לדלקת ריאות, נתן טיפול אנטיביוטי משולב (זינט + רוקסו) לשבעה ימים.
    בעקבות קשיי נשימה בלילה ובשינה פניתי לרופא משפחה, הוא לא הסתמך על האבחנה של הרופא במוקד, הוא הסתכל על הפענוח של הרדיולוג במוקד, שם נכתב:
    " אוורור ריאתי תקין, לא הודגמו תסנין אלבאולרי, תפליט, גודש או ממצא מוקדי".

הבנתי מהרופא משפחה שזה אומר שלא היתה דלקת ריאות, והוסיף לי משאף ופרדניזון לכמה ימים.

האם זה קורה שרופא מאבחן דלקת ריאות והרדיולוג כותב שאין?

במוקד כתבו לי לבצע צילום ביקורת לאחר 3 שבועות.

האם במקרה כזה עלי לבצע? אני לא יודע אם בכלל היה לי דלקת ריאות או שזה היה משהו אחר.

צירפתי תמונות של הצילומים למקרה וניתן להתרשם מהן אם היה או לא היה דלקת ריאות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה, האם דלקת ריאות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום נוסף

דן
    03/05/2022

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר צילום צדדי וצילומים המועברים בצורה כזו

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/05/2022

שלום,

חסר צילום צדדי. בעקרון צילומים המועברים בצורה כזו אינם מאפשרים פענוח אמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילום הצידי מצורף לשאלה

דן
    03/05/2022

הוספתי צילום שני בהמשך כי בהודעה הפותחת ניתן להעלות רק קובץ 1.
    אם בכל זאת ניתן להתרשם בצורה כלשהי מהצילומים, אשמח לקבל את התרשמות הרופא מהצילומים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו