מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום חזה, האם דלקת ריאות?דן03/05/2022
שלום
בן 47, לפני מספר שבועות סבלתי משיעול רב, ליחה מרובה בצבע ירוק/צהוב, לא היה חום משמעותי, 37.3, פעם אחת היה 37.8.
לאחר מספר ימים שראיתי שאין הטבה פניתי למוקד לרפואה דחופה, הרופא שמע חרחורים מצד ימין (לא יודע אם מהריאות עצמן), ספירת דם יצאה תקינה, הוא אמר שבצילום חזה רואים תסנין פריהלרי מימין, רושם לדלקת ריאות, נתן טיפול אנטיביוטי משולב (זינט + רוקסו) לשבעה ימים.
בעקבות קשיי נשימה בלילה ובשינה פניתי לרופא משפחה, הוא לא הסתמך על האבחנה של הרופא במוקד, הוא הסתכל על הפענוח של הרדיולוג במוקד, שם נכתב:
" אוורור ריאתי תקין, לא הודגמו תסנין אלבאולרי, תפליט, גודש או ממצא מוקדי".
הבנתי מהרופא משפחה שזה אומר שלא היתה דלקת ריאות, והוסיף לי משאף ופרדניזון לכמה ימים.
האם זה קורה שרופא מאבחן דלקת ריאות והרדיולוג כותב שאין?
במוקד כתבו לי לבצע צילום ביקורת לאחר 3 שבועות.
האם במקרה כזה עלי לבצע? אני לא יודע אם בכלל היה לי דלקת ריאות או שזה היה משהו אחר.
צירפתי תמונות של הצילומים למקרה וניתן להתרשם מהן אם היה או לא היה דלקת ריאות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף
דן03/05/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסר צילום צדדי וצילומים המועברים בצורה כזו
ד''ר שבתאי ורסנו03/05/2022שלום,
חסר צילום צדדי. בעקרון צילומים המועברים בצורה כזו אינם מאפשרים פענוח אמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילום הצידי מצורף לשאלה
דן03/05/2022הוספתי צילום שני בהמשך כי בהודעה הפותחת ניתן להעלות רק קובץ 1.
אם בכל זאת ניתן להתרשם בצורה כלשהי מהצילומים, אשמח לקבל את התרשמות הרופא מהצילומים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)