מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Ct חזה בחולת NSIP Cellular pattern lung diseaseיאלוש17/06/2022
שלום רב
ברקע NSIP מטופלת בסלספט 1000מג פעמיים ביום פרדניזון 15 מג ביום
חמצן 24/7 ספיקה 8 ליטר
לאחרונה בביקורת רופא ריאות מטפל הוחלט על מתן טיפול ברספרים פעמיים בשבוע למניעה של PCP
וכן אורדטין אם כתבתי נכון פעמיים ביום
והומלץ על משעל
והומלץ על סיטי חזה
ביצעתי סיטי חזה לא הבנתי מה זה אקסיפרטורי בכול אופן לבחון התוצאה
ריאות סריקה אקסיפרטורית
מודגם אוורור הטרוגני באונות התחתונות
הצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות באיזורים הדפדנטיות בולטות יותר בהשוואה לבדיקה קודמת
גרנולומה מסוידת 3 מ״מ בלינגולה
תמט תת סגמנטרי בלינגולה בRML LLL
וריאנט אנטומי של מוצא קרוטיד שמאלי מעורק ברכיוציפלי (Bovine ARCH )
לא זוהה תסחיף ריאתי ע״י תוכנה aidoc
לסיכום
ידוע על NSIP
בהשוואה לבדיקה קודמת יש הגדלה של ההצללות בצפיפות זכוכית מט בבסיסי הריאות ואזורים דפדנטים של אונה ימנית אמצעית ועליונה בשל הבדיקה אקסיפרטורית לא ניתן להבדיל בין החמרת המחלה אינטרסיציאלית או שילוב של הצללות אינטרסיציאלית והצללות דפדנטיות
במעקב מומלץ בסריקה בשכיבה על הבטן
דגם מוזאיקה בסריקה אקסיפרטורית יכול להעיד על מחלה בדרכי האויר קטנות
אציין שבנובמבר האחרון הייתי מאושפזת במצב קשה בשל פנומוניה חמורה מאז ירידה תפקודית חמורה
כמו כן דיפוזיה שבוצע לאחרונה תוצאה של 56
סליחה על האורך
לא זכור לי שביצעו לי סיטי בתנוחה שהם כותבים לא יודעת אם זה משנה הרבה או שלעשות בדיקה חדשה
מה אומרים התוצאות האלה אני לא כל כך הבנתי כמובן שאני אשלח לרופא מטפל אבל בינתיים אני אשמח להבין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפענח הCT התרשם כי ביצעת את הבדיקה שלא בשאיפה
ד''ר שבתאי ורסנו06/07/2022שלום,
מפענח ה CT התרשם כי ביצעת את הבדיקה שלא בשאיפה מלא כפי שצריך (אקספירטורי). משום כך הוא כותב, בצדק, כי קשה לדעת האם קיימת החמרה או שהשינוי הוא בגלל טכניקת הביצוע. רופא הריאות שלך צריך לבחון את הצילומים עצמם בהשוואה לקודמים ולשקלל את כל ההתרשמויות הן מהצילומים, הן מתפקודי הריאות והן ת מתחושותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)