תחושת מחנק ללא ציפצופים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תחושת מחנק ללא ציפצופים
    אבישג
    24/08/2022

שלום וברכה,
    אני מאובחנת עם אסטמה מגיל שנה, קיבלתי משאף קבוע- סימביקורט מגיל 8, כיום אני בת 23 אני במעקב עם רופאת ריאות אבל רצית לשאול,
    לעיתים קרובות אני מרגישה כמו תחושת גירוי-חנק בגרון שמקשה עלי לנשום לפעמים אני אפילו מסתחררת מעט מתחושת חוסר אוויר.
    כל התחושות הללו לא מגיעות עם צפצופים מה שמאוד אופייני לאסטמה, כל פעם הרופאים מאזינים לריאות ושומעים שהכל תקין אז משחררים אבל אני לא מרגישה כך.
    כדי לשחרר את תחושת החנק אני לוקחת בדר"כ 2 שאיפות משאף מה שמקל מאוד על הנשימה ואפילו פותח אותה לחלוטין לפעמים אני צריכה לחזור על הפעולה לאחר מספר שעות , אני ממש צריכה לדעת בשביל השקט הנפשי שלי האם יכול להיות שיש תגובה אסתמטית שאינה מלווה בצפצופים כמתואר למעלה, ואם זה עדיין נחשבת אסטמה ( לפי רופאת הריאות שלי אני אסתמטית וכן אני מאוזנת)
    אשמח למענה בעניין תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת מחנק ללא ציפצופים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה ללא ציצופים

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/08/2022

שלום,
    בניגוד למה שהציבור חושב (ואולי כמה רופאים) מרבית החולים לא מצפצפים, גם אם הם לא מאוזנים. הדרך היחידה לוודא איזון תפקודי היא בדיקת תפקודי ריאה (ספירומטריה) ו/או מד שיא נשיפה (peak floe meter). אם לא ביצעת לאחרונה ספירומטריה לפני ואחרי מרחיב סמפונות כדאי שתבצעי, רצוי סביב תקופה שאת חשה קשיים. אם התפקוד תקין, בקשי מרופאת הריאות שתצייד אותך במד שיא נשיפה לבדיקה בבית בעת קושי ואחרי ונטולין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת מחנק ללא צפצופים

אבישג
    25/08/2022

תודה רבה על המענה המהיר,
    אני עושה בדיקת ספירומטריה כל 3 חודשים ( אני נמצאת במעקב בגלל שאני מבצעת כיום חיסוני אימונותרפיה לאבק) בחודש ינואר האסטמה לא הייתה מאוזנת, ולכן מינואר ועד עכשיו אני נוטלת 2*2 שאיפות סימביקורט כל יום.
    לגבי ונטולין הוא לא כל כך עוזר הוא משפיע לכמה דקות ואז תחושת החנק חוזרת ולכן מגיל 8 אני מטופלת בסימביקורט
    למרות שהאסטמה מאוזנת אני חובה מס' פעמים בשבוע תחושת חנק בגרון ללא צפצופים כלל - לפעמים עם שיעול,
    אשמח למענה למען השקט הנפשי שלי האם התחושה הנ"ל נקראת התקף אסתמטי .
    תודה רבה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר לאסתמה מתבסס על תוצאות הספירומטריה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/08/2022

נתתי לך את התשובה. הקשר לאסתמה מתבסס על תוצאות הספירומטריה בתקופת הסימפטומים וניטור עם מד שיא נשיפה. אם התוצאות בזמן אמת תקינות, אז לא מדובר בהתקף אסתמטי ממשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו