מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגיש לא טוב מאז התחלת שימוש ברלבראלון29/08/2022
שלום ד"ר,
אני בן 40 לא מעשן, ברקע תת פעילות של בלוטת התריס. בצבא הפרופיל שלי היה 64 בעקבות אסטמה שממנה אני לא סובל בכלל (אין לי משאף בבית).
עד לפני חודש משחק כדורסל פעם בשבוע ומידי פעם רץ על ההליכון ללא בעיות מיוחדות.
לפני כחודש וחצי הגעתי (דרך רופא המשפחה) לרופא ריאות והתלוננתי שלאחרונה לעיתים אני חווה מעין כבדות נשימתית כזו. רופא המשפחה חשב שמדובר אולי בחרדה אך רופא הריאות לאחר שביצע תפקודי ריאות איבחן אסטמה קלה (צילום חזה ואקג תקינים, טרם בוצעו תפקודי ריאות מורחבים ואקו לב במאמץ).
תוצאות תפקודי ריאות שבוצעו אצל הרופא:
FVC 5.91 - 110%
FEV1 3.99 - 91%
FEV1/FVC - 67%
הרופא המליץ על טיפול ברלבר 22/184 למשך לפחות חודשיים שלושה ואז לחזור אליו.
אני כבר כמעט חודש משתמש ברלבר, ניסיתי שעות שונות במהלך היום, ומאז שהתחלתי להשתמש אני מרגיש שלא רק שמצבי (שלא היה גרוע בכלל) לא משתפר אלא רק מחמיר. שיעול עם או בלי ליחה (לפעמים ירקרקה), לא ישן טוב בלילה, קוצרי נשימה שבאים והולכים, משתמש לעיתים בוונטולין מה שלא הייתי צריך בכלל עד לא מזמן, לפעמים סחרחורות וחולשה ולא בהכרח במאמץ, ובעיקר תחושה לא טובה בריאות.
האם ייתכן שההרגשה שלי קשורה לרלבר עצמו? יכול להיות שאני מגיב ספציפית אליו לא טוב? אולי יש צורך להפסיק את השימוש בו או אולי להחליף למשאף אחר?
האם יש טעם בהחלפת משאף עד שאני חוזר בשבוע הבא לרופא הריאות?
רופא המשפחה חשב שאולי אני יכול להחליף בינתיים למשאף פוסטר. האם אתה ממליץ על זה? ואם כן באיזה מינון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי הריאה מצביעים על חסימה קלה
ד''ר שבתאי ורסנו04/09/2022שלום,
תפקודי הריאה מצבעים על חסימה קלה. מכוון שלא בוצע תפקוד לאחר מרחיב סמפונות לא ניתן לומר האם מדובר בחסימה האופיינית לאסתמה. על פניו לא הייתי מייחס התופעות לרלבר אלא חוזר לבדיקת רופא ריאות והערכה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)