אלרגיה וליחה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אלרגיה וליחה
    סיגל
    25/06/2008

אני סובלת מאז שאני זוכרת את עצמי מקוצר נשימה ושנים הייתי מאובחנת כאסמטית (על ידי רופא משפחה). בחצי שנה האחרונה חלה החמרה במצבי וכאשר פניתי לרופא מומחה באלרגיה ואסטמה הוא אמר לי שאין לי כלל אסטמה ושהריאות שלי בסדר גמור, הבעיה שלי היא שאני אלרגית לאבק ואני מלאה בליחה שדולפת לריאות ועושה לי קוצר נשימה.
    אני מטופלת כעת בטלפסט ואוטרקס ובשני משאפים דרך האף.
    ביום יום אני מרגישה בסדר אבל בבקרים כאשר אני קמה אני חשה בקוצר נשימה וכבדות בנשימה
    השאלות שלי הן:
    1. האם הטיפול הזה מרפא את הליחה לאחר תקופה ואז אוכל להפסיק עם התרופות או שאצטרך תמיד להיות עם תרופות?
    2. בחצי שנה האחרונה אני גרה במרתף שאינו מאוורר כל כך ויש בו לחות, האם יכול להיות שזה גורם להחמרה באלרגיות שלי? כי אולי זה ההסבר לכך שבבוקר אני חשה ברע, אחרי שישנתי כל הלילה במרתף.
    3. כיצד אפשר להפחית את האלרגיה לאבק לא מהבחינה של תרופות?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה וליחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה וליחה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/06/2008

שלום,
    לא הבנתי האם אלרגיה לאבק הוכחה בבדיקות או שזו תחושה בלבד. במידה ואת אכן אלרגית מוכחת וטיפול תרופתי לא עוזר האלרגולוג צריך לשקול אפשרות של טיפול ב"חיסונים". מצבים אלרגיים משתנים בחומרתם בזמנים שונים לפי דרגת החשיפה וסוג החשיפה והם בד,כ כרוניים. לגבי מניעה מאבק זו משימה קשה עד בלתי אפשרית אך ניתן להקטין את עומס החשיפה לקרדית אבק ביית על ידי שאיבת אבק, הוצאת שטיחים ווילונות מחדר שינה, רכישת כיסויים עמידים לאבק לעטיפת מצעים וכריות וכיבוס בגדי השינה בטמפרטורה של למעלה מ 60 מעלות למשך שעה. אני ממליץ לך להמשיך בברור דרך האלרגולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו