ריאות הדמיה...קונסולידציה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ריאות הדמיה...קונסולידציה
    טלי
    17/01/2023

שלום. אני בת 33 .ברקע יש לי לופוס.
    מטופלת במטוטרקסט.
    לפניי כ 6 שבועות הינה לי דלקת ריאות. התבטא בקוצ"נ וכאב חד בזמן נשימה וחום.
    ו crp 98 . אןבחנתי במיון.
    אתמול- קיבלתי את תיצאות ההדמיה שבצעתי במיון לאחר 3 ימי טיפול באנטיוטיקה. ונכתב שם-קונסולידציה באונה ימנית בהחמרה קלה. חדשה בהשוואה ל 9-22.
    השאלה- מה זה אומר ?
    כי מה שקןרה כיום- יש לי קוצ"נ בזמן הליכה.ולעיתים עדיין כאבים חדים בזמן נשימה עמוקה. ולעיתים שיעות יבש (יש לציין אני 6 שבןעות אחריי דלקת ריאות) עשיתי צל"ח בקופ"ח לפניח 3 שבועות והכל תקין.
    מה דעתכם או המלצתכם בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריאות הדמיה...קונסולידציה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול וכאבים הם עדיין אפשריים לאחר תהליך דלקתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/01/2023

שלום,

שעול וכאבים הם עדיין אפשריים לאחר תהליך דלקתי, במידה וערב גם את קרום הריאה. לא ברור ההקשר של הממצא הנוכחי לזה של 9.22. על רופא הריאות המטפל להשוות את הצילומים ולגבש תוכנית מעקב/ברור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-תגובה

טלי
    18/01/2023

שלום.
    במהלך ספטמבר הייתי במיון...מסיבה אחרת ואז בוצע צל"ח.
    ובוצע השוואה...
    השאלה שלי-
    אם צריך לברר אם המקור כרגע לקוצ"נ ולעיתים לכאב בחזה בעוד שהציחום בקופ"ח לפניי 3 שבועות היה תקין.ובמיון לפניי 6 שבועות...האבחנה היתה קוסולידציה באונה ימנית.

האם יש צורך בהמשך בירור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעול וכאבים

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/01/2023

שלום,
    הצורך בברור או לא תלוי ברקע שלך, ובבחינת הצילומים על ידי מומחה, בד"כ רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו