המשך בירור מחלת ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• המשך בירור מחלת ריאה
    דני
    18/02/2023

בן 40, מעשן קל. 10 סיגריות ביום 20 שנה.
    ב2018 צילום חזה עקב התקררות וכאבים. תוצאה: אין עדות לתסנין או גודש. צל הלב תקין.
    בפברואר 22, אחרי טיסה, זיהום חריף בבית השחי שמאלי, טיפול אנטיביוטי פומי לא הועיל. שאבו דם מזוהם ופצעו כלי דם. נוצרו שטפי דם מפושטים עד המרפק.
    בסיטי שבוצע: בשערי הריאות בלוטות מוגדלות (13) עם טשטוש שומן מסביב. הסננה ועיבוי עור דופן בית חזה שמאלי. לסיכום:לימפרדנופתיה באקסילה שמאלית. להמשך ברור.
    לא אמרו לי שמשהו לא תקין אז לא הלכתי לבדוק.

תרופה ארוכה קוצנש במאמץ ובשינה. סיטורציה תקינה. מזה כחודשיים, שיעול יבש וחזק.

צילום חזה מלפני יומיים:
    שינויים אינטרסטיציאליים כרוניים לא הודגם תסנין.
    הרופא היה רופא תורן ואמר לי להפסיק לעשן וללכת עם התוצאה לרופא המשפחה שהפנה אותי. והזכיר גם copd. ואמר שרואים נקודות בריאות.

אני ממשיך להשתעל שיעול כבד.

אודה למענה שירגיע אותי:
    1. מה יש לי?
    2. מה עלי לעשות כרגע? האם עלי לפנות לרופא מומחה?
    על מה מצביעות התוצאות?
    3. אני מאמין שיבקשו ממני לחזור על סיטי, עד כמה דחופה הבדיקה אם יש תורים רק לעוד חצי שנה?

4. אם הסיטורציה תקינה, אני יכול להיות רגוע שלא מדובר במשהו חמור?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך בירור מחלת ריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל הצילומים

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/02/2023

שלום,

ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל הצילומים שהזכרת על דיסק, בדיקות דם אחרונות, ובמידה ובצעת תפקודי ריאה בעבר, אז לצרף. יהיה צורך לבדוק האם תלונותייך הנוכחיות קשורות לממצאי CT של 2.22, ובכל מקרה לבצע הערכה מחודשת. לא ניתן להתרשם ללא כל הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו