חמצת נשימתית קלה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חמצת נשימתית קלה
    טליה
    24/02/2023

שלום ד"ר, בת 34 ללא מחלות רקע
    בבדיקת דם עורקית במיון בתחילת החודש נאמר לי שיש לי חמצת נשימתית קלה ללא פיצוי מטבולי, אני חווה לסירוגין שיעול יבש, תחושה מציקה בגרון כמו מעין גוש בעיקר מציק בבליעה ומידי פעם גם משתעלת מחנק קל.
    לפני מספר חודשים היה לי אירוע של קוצר נשימה משמעותי שלא יכולתי לנשום ונאלצתי לצאת מעבודתי לאוויר הפתוח, זה היה מלחיץ..
    האם חמצת נשימתית קשורה לנגיף הקורונה? אמנם חליתי לפני שנה בדיוק אך אשמח לדעת האם יש קשר, איני מאובחנת כאסמטית
    האם החמצת הנשימתית הזו היא מצב מסוכן? איך ניתן לטפל? האם משאף ונטולין עשוי לעזור? נאמר לי שהיא קלה אצלי ולא משמעותית אך אני עדיין קצת חוששת

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חמצת נשימתית קלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חמצת נשימתית

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/02/2023

שלום,
    עקרונית חמצת נשימתית נובעת מירידה ביכולת הריאות לספק אוורור התואם את הצרכים המטבוליים של האדם. יכול לנבוע ממחלת ריאות, או מתפקוד לקוי של משאבת האוורור (שרירי/עצבי נשימה/השמנה קשה/עיוות קשה של מבנה החזה).
    במקרים שאכן מתגלה חמצת נשימתית כרונית חובה להבדק בדיקה יסודית על ידי רופא ריאות, לבצע תפקודי ריאות מלאים, צילום חזה ועוד- על פי שיקולו של הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו