תוצאות בדיקת CTA חזה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת CTA חזה
    דבורה
    25/02/2023

בת 26, בריאה, לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה עקב אבנים.
    לפני שבועיים הגעתי למיון עקב התקף חד בצד ימין סביב חזה/מותן. עם חום וכאבים. CRP היה 12 וספירה תקינה. בדיקת CTA לבירור תסחיף ריאתי (קודם ביצעו לי בירור לאבנים בכליות, ובCT כליות נראה ממצא בריאה ימנית)
    ממצאים של הCTA: הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד בשיטת CT בשאלה של PE. הודגם מילוי תקין של עורקים פולמונרים ראשים ואונתיים. הערכה מוגבלת של ענפים סגמנטריים ותת סגמנטריים עקב מאירועי תת אופטימלי בלתי אחיד. הצללה מעוגלת סוב פלאורלית בפיזור של אונה תחתונה מימין. רושם שגדלה לעומת בדיקה קודמת (יום קודם, במיון בשאלה של אבנים בכליות)
    עם הלו דל GROUND GLASS מסביב. הגדלה קלה של בלוטות לימפה שער הריאה מימין. ללא לימפאדנופתיה במיצר ובבתי שחי. ללא נוזל פלאורלי או פריקרדיאלי. מבנה גרמי שמור.

נאמר לי בבי"ח שיש לי גם אוטם (למרות תפקודי קרישה ודי דימר תקינים) וגם דלקת ריאות. התחלתי טיפול באליקוויס ובאזניל לדלקת.
    כרגע שבועיים מההתקף, סיימתי אנטיביוטיקה. ללא חום אבל עדיין עם כאבים בצד ימין.
    האם הממצא בריאה הימנית יכול להיות עוד משהו חוץ מאוטם/ דלקת? איזה עוד כיוונים כדאי לבדוק?
    האם הגיוני שעדיין יש כאבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת CTA חזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/02/2023

שלום,

הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי/דלקתי בראה. זה שאמרו לך שיש אוטם, לא ברור על סמך מה, אולי זו הנחה בלבד כי במגבלות הבדיקה לא הודגם תסחיף ריאתי. בכל מקרה יהיה צורך בהדמיית ביקורת בכדי לוודא העלמות הממצא וגם ביקורת של בדיקות הדם. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?

דבורה
    27/02/2023

תודה ד"ר על התשובה!
    הפרופסור מנהל המחלקה הפנימית בה אושפזתי התלבט מאד מה האבחנה הנכונה. כיוון שלא היו לי תסמינים של דלקת ריאות מלבד החום, בחילה, חולשה, כאבי שרירים וצמרמורות.(לא היה נזלת, שיעול, ליחה או קוצר נשימה)
    הוא גם אמר לי שהתמונה בCTA לא אופיינית לדלקת ריאות רגילה. (בצילום רנטגן חזה כתבו שהכל תקין)
    בהתייעצות עם הפרופסור הרדיולוג שעבר על הCTA הוא אמר שזה נראה ממצא שמתאים לאוטם + דלקת.
    כמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו