מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת CTA חזהדבורה25/02/2023
בת 26, בריאה, לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה עקב אבנים.
לפני שבועיים הגעתי למיון עקב התקף חד בצד ימין סביב חזה/מותן. עם חום וכאבים. CRP היה 12 וספירה תקינה. בדיקת CTA לבירור תסחיף ריאתי (קודם ביצעו לי בירור לאבנים בכליות, ובCT כליות נראה ממצא בריאה ימנית)
ממצאים של הCTA: הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד בשיטת CT בשאלה של PE. הודגם מילוי תקין של עורקים פולמונרים ראשים ואונתיים. הערכה מוגבלת של ענפים סגמנטריים ותת סגמנטריים עקב מאירועי תת אופטימלי בלתי אחיד. הצללה מעוגלת סוב פלאורלית בפיזור של אונה תחתונה מימין. רושם שגדלה לעומת בדיקה קודמת (יום קודם, במיון בשאלה של אבנים בכליות)
עם הלו דל GROUND GLASS מסביב. הגדלה קלה של בלוטות לימפה שער הריאה מימין. ללא לימפאדנופתיה במיצר ובבתי שחי. ללא נוזל פלאורלי או פריקרדיאלי. מבנה גרמי שמור.
נאמר לי בבי"ח שיש לי גם אוטם (למרות תפקודי קרישה ודי דימר תקינים) וגם דלקת ריאות. התחלתי טיפול באליקוויס ובאזניל לדלקת.
כרגע שבועיים מההתקף, סיימתי אנטיביוטיקה. ללא חום אבל עדיין עם כאבים בצד ימין.
האם הממצא בריאה הימנית יכול להיות עוד משהו חוץ מאוטם/ דלקת? איזה עוד כיוונים כדאי לבדוק?
האם הגיוני שעדיין יש כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי
ד''ר שבתאי ורסנו26/02/2023שלום,
הנתונים שלך יכולים להתאים לאירוע זיהומי/דלקתי בראה. זה שאמרו לך שיש אוטם, לא ברור על סמך מה, אולי זו הנחה בלבד כי במגבלות הבדיקה לא הודגם תסחיף ריאתי. בכל מקרה יהיה צורך בהדמיית ביקורת בכדי לוודא העלמות הממצא וגם ביקורת של בדיקות הדם. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?
דבורה27/02/2023תודה ד"ר על התשובה!
הפרופסור מנהל המחלקה הפנימית בה אושפזתי התלבט מאד מה האבחנה הנכונה. כיוון שלא היו לי תסמינים של דלקת ריאות מלבד החום, בחילה, חולשה, כאבי שרירים וצמרמורות.(לא היה נזלת, שיעול, ליחה או קוצר נשימה)
הוא גם אמר לי שהתמונה בCTA לא אופיינית לדלקת ריאות רגילה. (בצילום רנטגן חזה כתבו שהכל תקין)
בהתייעצות עם הפרופסור הרדיולוג שעבר על הCTA הוא אמר שזה נראה ממצא שמתאים לאוטם + דלקת.
כמה זמן יכולים להימשך כאבים לאחר אירוע כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)