אסטמה משאף מניעה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה משאף מניעה
    נועה רוזיו
    01/03/2023

היי דר. אני מאובחנת באסטמה מגיל צעיר. -בערך 6.
    במהלך כל השנים הללו -כיום אני בת 28, לא נזדקקתי לטיפול כלשהו מלבד משאף ונטולין להתקפים. בזמן האחרון ובעיקר בשנה האחרונה אני מרגישה שחשה מעט החמרה ומבחורה שהייתה עם אסטמה שכמעט לא באה לידי ביטוי נהיו לי התקפים יותר תכופים. הומלץ לי עי רופא על טיפול מונע של משאף פעמיים ביום, והאמת שאני פחות רוצה להשתמש בתרופה על בסיס יומיומי במיוחד כי הצלחתי כל השנים הללו להיות בלי . השאלה היא האם אני לא עושה נזק לעצמי וגורמת לאסטמה להיות חמורה יותר אם לא משתמשת במשאף המונע, או שזה עניין של נוחות ואורח חיים שהוא יותר בריא וללא התקפים. מקווה שאני מובנת, תודה רבה והמשך יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה משאף מניעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משאף מונע באסתמה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/03/2023

שלום,
    עקרונית חובה עלייך לבצע ביקורת של תפקוד ריאה (ספירומטריה) בכדי להעריך את מצבך התפקודי. אם תחושות קוצר הנשימה שך מיוחסות לאסתמה ההמלצה כיום היא לפחות טיפול במשאף משולב (סטרואיד ומרחיב במפונות) על פי הצורך (לנשיאה אתך) במקרים הקלים. במקרים היותר חמורים הטיפול הוא יומיומי וקבוע. עלייך לדון בכך עם הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו