מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה משאף מניעהנועה רוזיו01/03/2023
היי דר. אני מאובחנת באסטמה מגיל צעיר. -בערך 6.
במהלך כל השנים הללו -כיום אני בת 28, לא נזדקקתי לטיפול כלשהו מלבד משאף ונטולין להתקפים. בזמן האחרון ובעיקר בשנה האחרונה אני מרגישה שחשה מעט החמרה ומבחורה שהייתה עם אסטמה שכמעט לא באה לידי ביטוי נהיו לי התקפים יותר תכופים. הומלץ לי עי רופא על טיפול מונע של משאף פעמיים ביום, והאמת שאני פחות רוצה להשתמש בתרופה על בסיס יומיומי במיוחד כי הצלחתי כל השנים הללו להיות בלי . השאלה היא האם אני לא עושה נזק לעצמי וגורמת לאסטמה להיות חמורה יותר אם לא משתמשת במשאף המונע, או שזה עניין של נוחות ואורח חיים שהוא יותר בריא וללא התקפים. מקווה שאני מובנת, תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף מונע באסתמה.
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2023שלום,
עקרונית חובה עלייך לבצע ביקורת של תפקוד ריאה (ספירומטריה) בכדי להעריך את מצבך התפקודי. אם תחושות קוצר הנשימה שך מיוחסות לאסתמה ההמלצה כיום היא לפחות טיפול במשאף משולב (סטרואיד ומרחיב במפונות) על פי הצורך (לנשיאה אתך) במקרים הקלים. במקרים היותר חמורים הטיפול הוא יומיומי וקבוע. עלייך לדון בכך עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)