שלום ד"ר , לופוס וריאות...

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר , לופוס וריאות...
    שני
    28/04/2023

שלום ד"ר,
    אני בת 34, ברקע לופוס- נוטלץ מטוטרקסט 12.5 מ"ג.
    בחודש נובמבר 2022 היה לי דלקת ריאות שהיתה לא קלה..לקח לח זמן להחלים ממנה. במשך תקופה לאחר מכן, סבלתמ מקוצ"נ וכאב המקרין לכתף. בשלב כולשהו נרגע יחסית. אבל לאחרונה שוב אני סובלת מקוצ"נ, תחושה שאין לי אויר.. עד לרמה כזו שקשה לי לאכול כי יש תחושה שאין לי אויר. פניתי לפניי שבןע למיון עקב כך, מכיון שתחושץ הקוצ"נ התמשכה הרבה זמן.
    במיון נאמר לי שהצילום תקין (זהה לצילום מנובמבר, אז נצפה קונסלידציה ..) ובבדיקה הקלינית- נשמעו חיחורים עדינים וכניסת אויר מעט מופחתת דו צדדי.

שוחררתי, והופנתי לבדיקת ct חזה ואקו לב ובדיקת תפקודי ריאות .
    בסיכום נכתב שקיים חשד ל ILD .

אני מאוד חוששת.
    יש לציין - שירדתי ב 3 ח' האחרונים 5 קילו. ללא סיבה ברורה...מתוך 62. כיום 57.
    ובנוסף- יש לי מידיי פעם כאבים בדיוק במקום שהיה לי דלקת ריאות.. מקרין לי לגב בצלעות ולעיתים לכתף.

התושה של הקוצ"נ נמשכת. יש לי מידיי פעם שיעול יבש..

ושאלותי-
    1. האם יכול להיןת שכל הסיפור הוא כתוצאה מהדלקץ ריאות שהיתה בנובמבר ? שהדלקת השאירה צלקת בריאה. ?
    2.מה יכולה להיות הסיבה לחיחורים ולכניסת אויר מופחתת ?
    אודה למענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר , לופוס וריאות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליך להמתין עד לתוצאות כל הבדיקות

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/05/2023

שלום,
    הבדיקות אליהן נשלחת יבהירו אם יש בעייה ומה טיבה. אני מבין את החששות אבל עלייך להמתין עד לתוצאות כל הבדיקות, עד אז הכל ספקולציות מיותרות.
    בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו