שיעול, גירוי בגרון וכחכוחים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול, גירוי בגרון וכחכוחים
    נגה
    07/05/2023

שלום ד"ר
    אני בת 48, אסתמה קלה ברקע, מטופלת בסימביקורט. טסטים לאלרגיה שליליים כולל ל IGE בדם. ברקע בעיות אף אוזן גרון - קונכות תחתונות נפוחות, נחירות, אזניים סתומות ודלקות אזניים חוזרות. מטופלת גם בסטרונאז.
    כבר כשבועיים סובלת מגירויי לא ברור בגרון, כחכוחים, ושיעול יבש ומעצבן. למרות שהשיעול יבש יש תחושה של קצת ליחה בגרון אבל לא התחושה הקלאסית של נזלת אחורית שזולגת. השיעול מחמיר בלילות ומתעוררת כמה פעמים בגלל הדגדוג בגרון והתקפי שיעול. לציין שהראש על כרית גבוהה יחסית ואין לי רפלוקס.
    מה יכול לגרום לשיעול הזה? הוא לא מרגיש לי מהריאות ככה שלא מאשימה את האסטמה, אין קוצר נשימה.
    האם יתכן שזה שיעול אלרגי, ושלמרות שלא זוהתה אצלי שום אלרגיה בכל זאת יש איזה משהו שפורח ועושה לי את זה?
    מה יכול לעזור לזה? אני משתגעת מתחושת הדגדוג הזו והכחכוח
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כחכוח וגרד גרון

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/05/2023

שלום,
    תתכן אלרגיה גם עם טסטים שליליים- הם לא בודקים כל אלרגן. כמו כן תתכן נזילה אחורית שקטה. עקרונית כדאי לטפל באף בתרסיסים שהרופא שלך ישקול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו