שיעולים כבר תקופה ללא סיבה הנראית לעין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעולים כבר תקופה ללא סיבה הנראית לעין
    דוד
    07/08/2023

שלום דר, בן 67 לפני כשנה עשיתי סי טי עם יוד עקב שיעולים ושם התגלה מחלה אינטרסטציאלית קלה/זעירה, נפח הריאה תקין, בהמלצת הרופא עשיתי ברונכוסקופיה + בדיקות דם ולא התגלה ממצא מחשיד, כחלק מהבירור של רופא הריאות עלה עניין שאני מגדל ציפורים ולדבריו כנראה אני רגיש אליהם והוא המליץ לי להתפטר מהם וכך עשיתי. עברה שנה ועדיין יש לי שיעולים אומנם ללא קוצר נשימה, השאלה שלי אם התפטרתי מהציפורים אז ממה יכול לנבוע השיעול? האם יכול להיות גורם אחר לשיעול? נזלת אחורי? רפלוקס? אלרגיה? או שזה נובע מהמחלה האינטרסציאלית ואין מה לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול ללא סיבה...

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/08/2023

שלום,
    מחלת ריאות אינטרסטיציאלית בהחלט יכולה להיות סיבה לשיעול כרוני. יחד עם זאת תתכן בו זמנית יותר מסיבה אחת לשיעול (למשל רפלוקס, נזלת/סינוסיטיס, החזר-וישטי ועוד). כדאי לחזור לרופא הריאות שימצה את הברור. מעבר לזאת אתה צריך להיות במעקב תקופתי בשל מחלת הריאות האינטרסטיציאלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו