אבחון אסתמה או בעיה נשמתית אחרת

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אבחון אסתמה או בעיה נשמתית אחרת
    אריאל
    29/08/2023

אני אשמח לייעוץ כללי למי כדאי לפנות כדי להמשיך לבדוק את הבעיה אצלי, האם לרופא אלרגיה או ריאות?
    הסיפור הוא כזה:
    מרגיש קושי לקחת נשימות עמוקות וחווה קוצר נשימה לעתים קרובות, אני בעל אלרגיות לקרדית אבק ולענה (מטופל באנטי היסטמינים). התלוננתי על קוצר נשימה בביקור אצל רופא האלרגיה, הוא הפנה אותי לבצע ספירומטריה ונתן לי משאף ATROVENT. מאז השימוש במשאף אני חש הקלה בקוצר הנשימה, עשיתי את בדיקת הסיפורמטריה שיצאה תקינה בגדול(צירפתי תמונה עם התוצאות), לא השתמשתי במשאף ביום של הבדיקה והבדיקה בוצעה ללא מרחיב סימפונות.
    לאן כדאי לפנות להמשך בירור? האם יתכן שהמשאף עוזר לי לקוצר הנשימה למרות התוצאות התקינות או שזה אפקט פסיכולוגי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2023

שלום,
    \תפקוד ריאה תקין לא שולל אסתמה. במידה וקיים חשד שכזה יש לבצע תגר נשימתי עם מטאכולין (במכון לתפקודי יראה). התלונות אולי מחשידות גם לקוצר נשימה ערל רקע לחץ נפשי אבל לעיתים הדברים משולבים (אסתמה ולחץ נפשי כסיבה לקוצר נשימה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו