מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רקע של אסתמה, טיפול רפואיאייל05/09/2023
שלום
אני בן 55. מעולם לא עישנתי כלום.
בערך בגיל 30 היו כמה פעמים התקפים של קצת שיעול. רופא ריאות אבחן אסתמה בתפקודי ריאות עם שיפור לאחר שימוש בונטולין.
מעולם לא לקחתי באופן קבוע משאפים אלא מאז בערך אחת לכשנה היה מגיע שבוע שמשתעל ואז לוקח בודיקורט ואחרי כשבוע זה חולף.
ב 5-7 שנים האחרונות היה לי אולי רק פעמיים שלוש שלקחתי כמה ימים סימביקורט.
אציין שבבדיקות דם יש לי במשך שנים IGE בערך ברמות של 500 למרות שאין אלרגיה בעיניים או נזלת. אולי זה קשור לאסתמה.
בלי קשר לאסתמה . התפתחה אצלי בשנים האחרונות בעיה משמעותית במערכת העיכול. גם גסטרופרזיס ( התרוקנות איטית של הקיבה ) מסיבה לא ברורה ( יש גם קצת נוירופתיה ברגליים ) וגם בעיות של כאבי בטן וכו'.
ירדתי ל 45 קג BMI=14 כבר 3 שנים במשקל הזה ויש חוסרים.
ומנסים לעלות אותי עם פורמולות מזון ואם לא אצליח אז בקרוב אאלץ לעשות כמה חודשים של TPN
רופא הגסטרו המליץ שלפני כן אנסה קצת קנאביס רפואי אולי יעזור להקטין בחילות ולאכול יותר וגם להרגיע את המעי.
אני אמור לקבל השבוע רישיון ולנסות.
לא רוצה טיפות בגלל שהן עוברות דרך הקיבה שגם ככה רגישה.
רציתי לשאול האם למישהו עם רקע של אסתמה, אמנם לא חמורה, יש בעיה לנסות לקחת קנאביס רפואי בעישון בגוינט או באמצעות אידוי עם ופוריזר?
אם חלילה זה עלול לגרןם לי להחמרת האסתמה לצמיתות אז אני לא רוצה לנסות. אבל אם זה לא מסוכן במינון קטן של קצת עישון ( בעיקר CBD ) אז אולי כדאי לנסות.
מה דעתך? האם בעייתי לאסתמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנביס ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו06/09/2023שלום,
עישון מכל סוג שהוא, כולל אידוי קנביס, לא מומלץ לאף אסתמטי. מה שמאפיין אסתמה היא הרגישות המובנית של דרכי הנשימה לכל גרוי. בנוסף, אידוי קנביס עלול לגרום לתופעות ריאתיות טוקסיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון או אידוי קנאביס
אייל06/09/2023תודה רבה
אם כך אודה על עזרתך
1. מה עושים במצב כזה?
מצד אחד תת משקל קיצוני על סף TPN
ושווה לנסות כל צעד בשביל לעלות במשקל
כולל לשקול קנאביס רפואי
מנגד יש את הסיכון שעישון באידוי יגרום יותר אסתמה?
2. אם העישון באידוי יגרום ליותר אסתמה אז זה נקודתי ואז אם אפסיק אז האסתמה תחזור להיות כמו קודם, אסתמה שפעם בשנה לוקח קצת סימביקורט? או שאפילו כמה ימי עישון יכול לגרום לשינוי באסתמה אפילו לצמיתות?
תודה רבה וסליחה שכתבתי הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)