רקע של אסתמה, טיפול רפואי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• רקע של אסתמה, טיפול רפואי
    אייל
    05/09/2023

שלום
    אני בן 55. מעולם לא עישנתי כלום.
    בערך בגיל 30 היו כמה פעמים התקפים של קצת שיעול. רופא ריאות אבחן אסתמה בתפקודי ריאות עם שיפור לאחר שימוש בונטולין.
    מעולם לא לקחתי באופן קבוע משאפים אלא מאז בערך אחת לכשנה היה מגיע שבוע שמשתעל ואז לוקח בודיקורט ואחרי כשבוע זה חולף.
    ב 5-7 שנים האחרונות היה לי אולי רק פעמיים שלוש שלקחתי כמה ימים סימביקורט.
    אציין שבבדיקות דם יש לי במשך שנים IGE בערך ברמות של 500 למרות שאין אלרגיה בעיניים או נזלת. אולי זה קשור לאסתמה.

בלי קשר לאסתמה . התפתחה אצלי בשנים האחרונות בעיה משמעותית במערכת העיכול. גם גסטרופרזיס ( התרוקנות איטית של הקיבה ) מסיבה לא ברורה ( יש גם קצת נוירופתיה ברגליים ) וגם בעיות של כאבי בטן וכו'.
    ירדתי ל 45 קג BMI=14 כבר 3 שנים במשקל הזה ויש חוסרים.
    ומנסים לעלות אותי עם פורמולות מזון ואם לא אצליח אז בקרוב אאלץ לעשות כמה חודשים של TPN
    רופא הגסטרו המליץ שלפני כן אנסה קצת קנאביס רפואי אולי יעזור להקטין בחילות ולאכול יותר וגם להרגיע את המעי.
    אני אמור לקבל השבוע רישיון ולנסות.
    לא רוצה טיפות בגלל שהן עוברות דרך הקיבה שגם ככה רגישה.
    רציתי לשאול האם למישהו עם רקע של אסתמה, אמנם לא חמורה, יש בעיה לנסות לקחת קנאביס רפואי בעישון בגוינט או באמצעות אידוי עם ופוריזר?
    אם חלילה זה עלול לגרןם לי להחמרת האסתמה לצמיתות אז אני לא רוצה לנסות. אבל אם זה לא מסוכן במינון קטן של קצת עישון ( בעיקר CBD ) אז אולי כדאי לנסות.
    מה דעתך? האם בעייתי לאסתמה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רקע של אסתמה, טיפול רפואי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנביס ואסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/09/2023

שלום,
    עישון מכל סוג שהוא, כולל אידוי קנביס, לא מומלץ לאף אסתמטי. מה שמאפיין אסתמה היא הרגישות המובנית של דרכי הנשימה לכל גרוי. בנוסף, אידוי קנביס עלול לגרום לתופעות ריאתיות טוקסיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון או אידוי קנאביס

אייל
    06/09/2023

תודה רבה
    אם כך אודה על עזרתך
    1. מה עושים במצב כזה?
    מצד אחד תת משקל קיצוני על סף TPN
    ושווה לנסות כל צעד בשביל לעלות במשקל
    כולל לשקול קנאביס רפואי
    מנגד יש את הסיכון שעישון באידוי יגרום יותר אסתמה?
    2. אם העישון באידוי יגרום ליותר אסתמה אז זה נקודתי ואז אם אפסיק אז האסתמה תחזור להיות כמו קודם, אסתמה שפעם בשנה לוקח קצת סימביקורט? או שאפילו כמה ימי עישון יכול לגרום לשינוי באסתמה אפילו לצמיתות?

תודה רבה וסליחה שכתבתי הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו