שאלה על זכאות לבלון חמצן

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה על זכאות לבלון חמצן
    יונתן
    15/11/2023

שלום!

אני מבין שהשאלה הזו לא רפואית, אבל אשמח לעצה בכל זאת, אם אפשר.

אבא שלי (חולה לב וריאות) משתמש במחולל חמצן 5 ליטר לדקה. בנוסף לזה יש לו מחולל נייד, וגם בלון חמצן גיבוי למחולל הנייח (נפח 11 ליטר). הפריטים האלה מסובסדים ע"י קופת החולים (כללית).

הבעיה היא שהוא זקוק לחמצן גם בשירותים, ולשם כך אנו משתמשים בבלון החמצן המיועד לגיבוי. אבל הבלון הזה, רשמית, אמור לשמש רק לצורך גיבוי (הפסקות חשמל וכו'). אז מה שקורה זה שאני נאלץ לשקר להם כשצריך מילוי לבלון הזה, אני אומר להם שהיתה הפסקת חשמל.

השאלה שלי:

האם ידוע לך אם הקופה מאשרת בלון חמצן נוסף לצורך שימוש בשירותים? אני מפחד לפנות אליהם בשאלה הזו כי אני חושש שהם יאשרו לי בלון כזה ובו בזמן יסירו ממני את הזכאות למחולל הנייד.

(המחולל הנייד לא מספק די חמצן (הוא פועל בשיטת פולסים), לכן הוא לא מתאים לשירותים.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על זכאות לבלון חמצן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלון חמצן לשרותים

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/11/2023

שלום,
    \לא ברור לימדוע מיחולל החמצן הנייד לא מתאים. פולסים הכוונה היא שמסופק חמצן רק בעת שאיפה (בנשיפה אין צורך). האם בדקת מה הסטורציה כשנמצא בשירותים עם המחלוול הנייד? קושי נשימתי לאוו דווקא נובע מירידת סטורצייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו