מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על זכאות לבלון חמצןיונתן15/11/2023
שלום!
אני מבין שהשאלה הזו לא רפואית, אבל אשמח לעצה בכל זאת, אם אפשר.
אבא שלי (חולה לב וריאות) משתמש במחולל חמצן 5 ליטר לדקה. בנוסף לזה יש לו מחולל נייד, וגם בלון חמצן גיבוי למחולל הנייח (נפח 11 ליטר). הפריטים האלה מסובסדים ע"י קופת החולים (כללית).
הבעיה היא שהוא זקוק לחמצן גם בשירותים, ולשם כך אנו משתמשים בבלון החמצן המיועד לגיבוי. אבל הבלון הזה, רשמית, אמור לשמש רק לצורך גיבוי (הפסקות חשמל וכו'). אז מה שקורה זה שאני נאלץ לשקר להם כשצריך מילוי לבלון הזה, אני אומר להם שהיתה הפסקת חשמל.
השאלה שלי:
האם ידוע לך אם הקופה מאשרת בלון חמצן נוסף לצורך שימוש בשירותים? אני מפחד לפנות אליהם בשאלה הזו כי אני חושש שהם יאשרו לי בלון כזה ובו בזמן יסירו ממני את הזכאות למחולל הנייד.
(המחולל הנייד לא מספק די חמצן (הוא פועל בשיטת פולסים), לכן הוא לא מתאים לשירותים.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלון חמצן לשרותים
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2023שלום,
\לא ברור לימדוע מיחולל החמצן הנייד לא מתאים. פולסים הכוונה היא שמסופק חמצן רק בעת שאיפה (בנשיפה אין צורך). האם בדקת מה הסטורציה כשנמצא בשירותים עם המחלוול הנייד? קושי נשימתי לאוו דווקא נובע מירידת סטורצייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)