בעקבות גידול במדיאסטנום והשפעה על הריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בעקבות גידול במדיאסטנום והשפעה על הריאות
    איילת
    12/07/2024

שלום אני בת 48
    לפני 8 שנים התחלתי להשתעל. צילום חזה היה תקין.
    הוחלט שזה אסתמה ונתנו לי משאפים
    שנתיים השתעלתי וזה הלך והחמיר ואז בצילום חזה חוזר נמצא גידול במדיאסטנום. בסיטי - גידול 6 סמ קוטר.
    בוצע ניתוח והגידול הוצא. שוואנומה. הוא ישב על הוושט, החזה, קרוב ללב ועוד. לשמחתי כנראה לא פגע באיברים האלה.
    אחרי הניתוח השיעול המשמעותי חלף
    אבל מאז אני מדי פעם בהתקף של שבועים שיעול ואז לוקחת סימביקורט ולא בטוח שזה עוזר.
    כמו כן קצב הנשימה שלי גבוה כנראה מבעבר בעלי מדד אותו כמה פעמים בזמן שאני רואה טלווזיה בלי שאשים לב והוא כ 25-27 בדקה והוא אומר שלא זוכר שפעם נשמתי כל כך מהר.

מאז עברו 6 שנים. ב 3 השנים הראשונות כל שנה עשיתי CT שיצא תקין. ב 3 השנים האחרונות כבר לא בדקתי.
    האם אני אמורה להמשיך לבדוק מתי שהוא אם זה חוזר או אם זה גרם בעיה אחרת או שאחרי כל השנים כבר אין צורך במעקב?
    אם כן איזה בדיקות? ( אציין שאני אלרגית ליוד בבדיקה לכן זה לא פשוט לעשות סיטי צריכה גם כדורים נגד אלרגיה ).

תודה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול במדיאסטינום

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/07/2024

שלום,

עקרונית במקרה דומה סביר שאין צורך במעקב נוסף על זה שנעשה. במקרה שלך עלייך לשאול את המנתח שאמור לדעת מה היו הממצאים המדויקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו