השפעת סימביקורט על קורטיזול? ובלוטת האדרנל?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• השפעת סימביקורט על קורטיזול? ובלוטת האדרנל?
    אריק
    16/10/2024

אני בן 62. אני לוקח סימביקורט 160 כבר שנים רבות עקב אסטמה, במינון של בד"כ 1 שאיפה ביום, ובמצבים של החמרה, למשל עקב זיהום אוויר - אני מגביר ל-2 שאיפות ביום..
    לאחרונה, כמה חודשים לאחר ניתוח הוצאת גידול שפיר בהיפופיזה, אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת האדרנל, וקורטיזולים נמוכים, והרגשה כללית רעה (תשישות וכו').
    שאלתי היא: האם ניתן לייחס את הירידה בקורטיזולים אולי גם לשימוש בסימביקורט? והאם כדאי לשקול הפסקה הדרגתית בסימביקורט - האם זהעשוי לשפר את תפקוד האדרנל, והקורטיזולים?

אני שואל במיוחד כי במשך שנים רבות נאמר לי ע"י הרופאים המטפלים כי ההשפעה של הסטרואידים בסימביקורט היא זניחה, ומקומית - אז האם ייתכן שלא כך הדבר?

תודה, אריק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימביקורט וקורטיזול הדם

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/10/2024

שלום,

תופעות הלוואי של סטרואידים בשאיפה קשורות לכמות המצטברת של השימוש. במקרה שלך נראה כי הכמות איננה גבוהה במיוחד, אבל תתכן גם שונות אישית. בעקרון כמות מצטברת גבוהה עלולה להשפעי על האדרנלים, לא מאד שכיח. את התשובה לשאלתך ייתן לך רופא אנדוקרינולוג, על סמך בדיקות דם שביצעת/תבצע, במיוחד לאחר הניתוח שעברת. הסביררות הגבוהה יותר בעיני היא שהתופעה קשורה לניתוח/לגידול. בכל מקרה, התאמת מינון הסימביקורט צריכה להעשות בעצה אחת עם רופא הריאות המטפל שלך שמכיר את מחלתך לאורך זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו