מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת סימביקורט על קורטיזול? ובלוטת האדרנל?אריק16/10/2024
אני בן 62. אני לוקח סימביקורט 160 כבר שנים רבות עקב אסטמה, במינון של בד"כ 1 שאיפה ביום, ובמצבים של החמרה, למשל עקב זיהום אוויר - אני מגביר ל-2 שאיפות ביום..
לאחרונה, כמה חודשים לאחר ניתוח הוצאת גידול שפיר בהיפופיזה, אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת האדרנל, וקורטיזולים נמוכים, והרגשה כללית רעה (תשישות וכו').
שאלתי היא: האם ניתן לייחס את הירידה בקורטיזולים אולי גם לשימוש בסימביקורט? והאם כדאי לשקול הפסקה הדרגתית בסימביקורט - האם זהעשוי לשפר את תפקוד האדרנל, והקורטיזולים?
אני שואל במיוחד כי במשך שנים רבות נאמר לי ע"י הרופאים המטפלים כי ההשפעה של הסטרואידים בסימביקורט היא זניחה, ומקומית - אז האם ייתכן שלא כך הדבר?
תודה, אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט וקורטיזול הדם
ד''ר שבתאי ורסנו16/10/2024שלום,
תופעות הלוואי של סטרואידים בשאיפה קשורות לכמות המצטברת של השימוש. במקרה שלך נראה כי הכמות איננה גבוהה במיוחד, אבל תתכן גם שונות אישית. בעקרון כמות מצטברת גבוהה עלולה להשפעי על האדרנלים, לא מאד שכיח. את התשובה לשאלתך ייתן לך רופא אנדוקרינולוג, על סמך בדיקות דם שביצעת/תבצע, במיוחד לאחר הניתוח שעברת. הסביררות הגבוהה יותר בעיני היא שהתופעה קשורה לניתוח/לגידול. בכל מקרה, התאמת מינון הסימביקורט צריכה להעשות בעצה אחת עם רופא הריאות המטפל שלך שמכיר את מחלתך לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)