חצי שנה לאחר פנאומוטורקס: מס' שאלות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חצי שנה לאחר פנאומוטורקס: מס' שאלות
    אוריאל
    10/07/2008

שלום דוקטור! אני בן 25, קצת גבוה וקצת רזה, לא מעשן כלל. לפני כחצי שנה היה לי אירוע (ראשון ואחרון אני מקווה) של פנאומוטוקס ספונטני בריאה ימין, במהלכו הוכנס לי נקז וביליתי באשפוז 5 ימים. יש לציין שהכאבים התחילו חודש לפני ורופאת המשפחה וכן רופא מחליף לא הצליחו לגלות את מקור הבעיה, התעקשתי שיעשו לי צילום ורק אז גילו שהריאה קרסה. שאלותי הן כדלקמן: 1. אני עדיין מרגיש שיכולת הנשימה שלי אינה כפי שהייתה לפני הפנאומוטורקס, האם מומלץ לעסוק בפעילות אירובי כמו ריצה ע"מ לשקם יכולות הריאה? (אני יודע *שמותר*, אך אני שואל האם מומלץ). יש לציין שחזרתי להרים משקולות כחודשיים לאחר האירוע ללא בעיות מיוחדות. 2. אני מוצא עצמי לעתים קרובות עם חרדה שמה כל כאב או מיחוש באיזור החזה והגב מעידים על כך שהפנאומוטורקס חזר (יש לי לא מעט "כאבים קלים" כאלו, הן כי אני מתאמן והן בשל חולשה של צד ימין). יש לציין שעד היום התבדתי, והיה מדובר בסתם כאבים מסוגים שונים. האם יש דרך אינדיקטיבית לבדוק בעצמי האם מדובר בפנאומוטורקס? איך עלי לפעול? הרי לא ריאלי ללכת לרופאת המשפחה כל יומיים. 3. שאלה מסקרנות - היות ושמעתי דעות סותרות בנושא - האם פנאומוטורקס ספונטני יותר נפוץ אצל מעשנים או אצל לא מעשנים? בתודה מראש, אוריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצי שנה לאחר פנאומוטורקס

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/07/2008

שלום,
    1. פעילות גופנית אינה טיפול שיקומי לאחר פנוימוטורקס. יתכן ובשל חוסר פעילות כושרך ירד ולכן אתה חש קושי במאמץ. פעילות מומלצת ללא קשר לבעייתך. לגבי הרמת משקולות נשימה לא נכונה בעת ההרמה (יש צורך להוציא אויר דרך פה פתוח !) עלולה לגרום להישנות.
    2. אין דרך מעבר לבדיקה גופנית וצילום לזהות הישנות. התגברות כאבים עם קוצר נשימה מחייבת פנייה לבדיקה.
    3. במעשנים הסיכון לפנוימוטורקס הוא פי כמה יותר מלא מעשנים. במקרה שלך כדאי לבדוק גם חסר באלפא 1 אנטיטיריפסין וקיום מחלת רקמת חיבור. התייעץ ברופאך.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

אוריאל
    11/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו