מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בנשימה- החמרהנטלי01/12/2025
שלום , מזה תקופה ארוכה אני סובלת מקושי לנשום , נשימות עמוקות , לפעמים מאוד מחמיר בזמן מאמץ כמו הליכה מהירה קשה לי להכניס אויר לריאות או לפעמים בזמן מנוחה.
תגר מטכולין לפני 8 שנים הראה ירידה של 24% לפני חודש בצעתי עקב החמרות בנשימה ויצא לי תגר מטכולין שלילי. תפקודי ריאות ושרירי נשימה תקינים , וגם סי טי תקין, וגם MG תקין
הדבר היחידי זה רק קונכיות באף קצת מוגדלות, לא משהו דרמטי ואלגיה לאבק רמה 2 ועובש ואבקנים רמה 1 כלומר לא ברמה גבוהה. אני כרגע ללא טיפול וחוששת מאוד מההתקף הבא כי אני ללא משאף , כן יש לי קושי נשימתי כמעט כל יום. אני לא סובלת מחרדה או משהו בסגנון וזה קורה בעיקר בזמן הליכה ולפעמים גם יכול להופיע קושי פתאום
מה יכולה להיות הסיבה לכך למרות בדיקות תקינות? האם זה יכול להיות למרות הבדיקות התקינות שזה אסתמה במיוחד שיצא לי לפני 8 שנים תגר חיובי ברמה קלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו02/12/2025שלום,
קיים חשד לאסתמה: כדאי שתראי רופא ריאות עם כל הבדיקות שבצעת עד היום, כולל בדיקות אלרגיה, מספר אאוזינופילים בספירת דם בשנתיים אחרונות, בדיקת א.א.ג אם נעשתה, תפקודי ריאות במשך הזמן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לאסתמה
נטלי02/12/2025תודה על התשובה. אבל רופא ריאות לא נתן לי טיפול עם משאפים בגלל שתגר מטכולין יצא שלילי
מספר האואוזינפילים בין 100 ל 200
כן יש לי אלרגיה לאבק דשא ועובש.. תפקודי ריאות לאורך הזמן תמיד תקין.
האם בכל זאת זה אסתמה ? או שקשה לי לנשום בגלל האלרגיה..ואיך זה קשור למאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה.
ד''ר שבתאי ורסנו03/12/2025שלום,
צריך לראות את נתוני 2 בדיקות התגר שלך. תגר יכול להיות שלילי באסתמטיים במידה ונעשה בתקופה שקטה לגמרי של המחלה.
מומלץ לחזור על הבדיקה בתקופה של סימפטומים פעילים.
הנתונים האחרים שלך מחשידים. ממליץ על חוות דעת שנייה עם כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)