מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגישה מצוין עם סרטייד...מימי16/07/2008
שלום! אני בת 29, מאובחנת כאסטמתית כבר למעלה משנתיים (ללא רקע בילדות). בהתחלה קיבלתי בודיקורט, אך המשכתי לסבול מקוצר נשימה, התקפים ובעיות בשינה. כעת אני מטופלת באופן קבוע (בוקר + ערב) בתרופה הנקראת סרטייד 50/250, ומאד מרוצה. מאז תחילת הטיפול אין לי התקפים ואני כמעט ולא נוגעת בונטולין שלי. השאלה שלי היא- האם ניתן להפסיק קצת את הטיפול? קראתי פה הרבה תגובות שליליות בנוגע לתרופות המכילות סטרואידים, האם יש סיבה לדאגה? תודה, אסטמתית מרוצה אך חוששת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/07/2008משאפים מכילים סטרואידים (כולל משאפים משולבים , כגון סרטייד) מיועדים לטיפול כרוני . ניתן להפסיק טיפול אך אין בזה צורך, מצד השני אסתמה בהספקת הטיפול יכולה להחמיר. מבחינה סטטיסטית טיפול ע"י משאף סטרואידלי נחשב בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר? זה
דנית21/07/2008זה אותו דבר? סרטייד זה גם תרופת מנע? זה גם לא סטרואידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטרואידים בטיפול בהתקף לעומת מניעה
מימי23/07/2008דנית יקרה, סרטייד גם היא תרופת מנע,(אני ממליצה בחום...). למיטב ידיעתי כמויות הסטרואידים הניתנים בטיפול בהתקף הם פי כמה וכמה מאלו המצויים במשאפים כמו סרטייד, לכן העדפה שלי- להקדים תרופה למכה... מינון שגרתי נמוך ימנע לקבל הרבה אח"כ, חלילה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר?
ד''ר שבתאי ורסנו24/07/2008שלום,
סרטייד מכיל סטרואיד ומרחיב סימפונות ארוך טווח. סינגוליר פועל במנגנון אחר ואינו סטרואיד וגם לא מרחיב סימפונות. שתי התרופות מסיעעות במניעת התקפים ויש להן השפעה אנטי דלקתית. סטרואידים בשאיפה נחשבים יעילים יותר מסינגוליר במניעת החרפות אך עם אסתמטי מאוזן עם סינגוליר ושומר על תפקוד ריאה תקין אין סיבה לעבור לסטרואיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטייד
ענת20/09/2008מימי שלום, אני חולת אסטמה מאובחנת מזה כ11 חודשים. במעקב אצל מומחה ראות בכיר מאוד בירושלים לאחר נסיונות רבים... סרטייד הציל אותי וגם אני מאוד מרוצה. עד כה קיבלתי מינון של 250 כמוך, לאחר ביקור אצל הרופא אתמול נאמר לי שאפשר להוריד את המינון ל100 מק"ג, כדאי להיוועץ ברופא שמטפל בך ולבדוק אפשרות כזאת. בהצלחה והרבה אויר... ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)