מרגישה מצוין עם סרטייד...

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מרגישה מצוין עם סרטייד...
    מימי
    16/07/2008

שלום! אני בת 29, מאובחנת כאסטמתית כבר למעלה משנתיים (ללא רקע בילדות). בהתחלה קיבלתי בודיקורט, אך המשכתי לסבול מקוצר נשימה, התקפים ובעיות בשינה. כעת אני מטופלת באופן קבוע (בוקר + ערב) בתרופה הנקראת סרטייד 50/250, ומאד מרוצה. מאז תחילת הטיפול אין לי התקפים ואני כמעט ולא נוגעת בונטולין שלי. השאלה שלי היא- האם ניתן להפסיק קצת את הטיפול? קראתי פה הרבה תגובות שליליות בנוגע לתרופות המכילות סטרואידים, האם יש סיבה לדאגה? תודה, אסטמתית מרוצה אך חוששת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה מצוין עם סרטייד...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/07/2008

משאפים מכילים סטרואידים (כולל משאפים משולבים , כגון סרטייד) מיועדים לטיפול כרוני . ניתן להפסיק טיפול אך אין בזה צורך, מצד השני אסתמה בהספקת הטיפול יכולה להחמיר. מבחינה סטטיסטית טיפול ע"י משאף סטרואידלי נחשב בטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר? זה

דנית
    21/07/2008

זה אותו דבר? סרטייד זה גם תרופת מנע? זה גם לא סטרואידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטרואידים בטיפול בהתקף לעומת מניעה

מימי
    23/07/2008

דנית יקרה, סרטייד גם היא תרופת מנע,(אני ממליצה בחום...). למיטב ידיעתי כמויות הסטרואידים הניתנים בטיפול בהתקף הם פי כמה וכמה מאלו המצויים במשאפים כמו סרטייד, לכן העדפה שלי- להקדים תרופה למכה... מינון שגרתי נמוך ימנע לקבל הרבה אח"כ, חלילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין סרטייד לסינגולייר?

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/07/2008

שלום,
    סרטייד מכיל סטרואיד ומרחיב סימפונות ארוך טווח. סינגוליר פועל במנגנון אחר ואינו סטרואיד וגם לא מרחיב סימפונות. שתי התרופות מסיעעות במניעת התקפים ויש להן השפעה אנטי דלקתית. סטרואידים בשאיפה נחשבים יעילים יותר מסינגוליר במניעת החרפות אך עם אסתמטי מאוזן עם סינגוליר ושומר על תפקוד ריאה תקין אין סיבה לעבור לסטרואיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטייד

ענת
    20/09/2008

מימי שלום, אני חולת אסטמה מאובחנת מזה כ11 חודשים. במעקב אצל מומחה ראות בכיר מאוד בירושלים לאחר נסיונות רבים... סרטייד הציל אותי וגם אני מאוד מרוצה. עד כה קיבלתי מינון של 250 כמוך, לאחר ביקור אצל הרופא אתמול נאמר לי שאפשר להוריד את המינון ל100 מק"ג, כדאי להיוועץ ברופא שמטפל בך ולבדוק אפשרות כזאת. בהצלחה והרבה אויר... ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו