סטרואידים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סטרואידים
    צביקי
    16/07/2008

שלום רב, הנני בת 30 כ-9 חודשים לאחר לידה. אני סובלת מאסתמה מגיל 11 בערך, ושנים אני לוקחת סטרואידים ובעת הצורך ונטולין. כ-3 חודשים לאחר הלידה התחלתי לסבול מכאבי גב. לאחר בדיקות (מיפוי עצמות, סי טי וm.r.i.) איבחן אותי אורטופד שאני סובלת מלפחות 5 שברי דחיסה בחוליות באזור קו החזייה. הוא טוען שעצמותיי מאד חלשות ושזה כתוצאה מלקיחת יומיומית של סטרואידים. עשיתי בדיקת צפיפות עצם אך עדיין אין לי תשובה. כשפניתי לרופא ריאות שלי (דרך קופ"ח) הוא שלח אותי לתפקודי ריאות וכשחזרתי עם התוצאות הוא פסק שעליי להמשיך ואף לעלות במינון של סימביקורט שאני לוקחת 2 שאיפות ממנו ביום. הסברתי לרופא את מצבי עם הגב אך הוא טען שאם אפסיק עם הסטרואידים אני עלולה לקבל התקף ולמות! באילו המילים.. אודה לקבלת דיעה בנושא, האם אני חייבת להמשיך עם הסטרואידים? הוספתי קישור עם התפקודי ריאות. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/07/2008

בדרך כלל סטרואידים בהשאפה (כגון, בסימביקורט ) לא אמורים להשפיע על צפיפות העצם או לגרום לשברים. לא אופייני כשלוקחים סטרואידים סיסטמיים (כדורים או זריקות) . במידה וקיימת אסתמה פעילה , הפסקת משאף סטרואידלי יכולה לגרום להחמרה במצב הנשימתי . אלטרנטיבות אחרות כמו שילוב של מרחיבי סימפונות משני המינים (אנטי-כולינרגי ובטא-אגוניסטים) עם סינגולייר ו/או טאופילין לא תמיד יעילים מספיק . בכל מקרה המשך טיפול באסתמה לפי המלצות יועץ ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו