אסתמה והחלפת טיפול

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה והחלפת טיפול
    אודליה
    17/07/2008

שלום לכם. אני בת 38 סובלת מאסתמה כבר שנים רבות. טופלתי בעבר בסינגוליר, בודיקורט ובשנים האחרונות גם בסמבקורט. תמיד הייתי צריכה לקחת איתי ונטולין כל מקום (עם הסמבקורט הרופא אמר לי שלא צריך ונטולין אלא אפשר לקחת עוד שאיפות מהתרופה במקום) לאחרונה התחלתי להרגיש דפיקות לב (הייתי לוקחת בערך 5 שאיפות ביום מהסמבקורט). הרופא שלי לא ייחס לזה חשיבות רבה (ולא קישר לתרופה) אבל אמר שיש היום תרופה אחרת דומה אבל מאוד זולה שנקראת סרטייד. אני לוקחת אותה כבר חודש (50/250) ומאז אני כבר לא מרגישה דפיקות לב. מה דעתכם? יש קשר בין התרופה לדפיקות הלב? האם אני צריכה לגשת לקרדיולוג או האם העובדה שהדפיקות המואצות הפסיקו מעודדת וכנראה שזה היה קשור לתרופה? ומה ההבדל בין שתי התרופות האחרונות שקיבלתי? (אני מבינה שתמיד אצטרך להשתמש בהן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה והחלפת טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באסתמה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/07/2008

משאף סרטייד הינו משאף משולב דומה לסימביקורט (שניהם מכילים סטרואיד נשאף וגם מרחיבי סימפונות). במידה ולוקחים סימביקורט מספר פעמים כל יום יכולים להופיע דפיקות לב מהירות בגלל השפעת מרחיב סימפונות במינונים גבוהים על קצב הלב. מבחינת יעילות סרטייד יעיל לטיפול באסתמה , דומה לסימביקורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו