טיפול באסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפול באסתמה
    אלון
    21/07/2008

אני בן 35. לפני כ-10 שנים החלה אצלי בעיית פוליפים באף, וכ-3 שנים לאחר מכן התחלתי לסבול גם מאסתמה. בביקור הראשון (לפני כ-7 שנים) אצל הרופא ריאות מצב הנשימה היה גרוע מאוד, הטיפול הראשוני היה בעזרת בודיקורט ואוקסיס. לאחר מספר חודשים עברתי להשתמש בסימביקורט. לפני שנתיים מצב האסתמה היה מצויין, והרופא (מנהל מחלקה בבית חולים ידוע) החליט שאני אקח כדור סינגוליר אחד ליום ואין צורך יותר במשאף אלא רק במיקרי חירום. במהלך האביב לקחתי שאיפה אחת בשבוע של סימביקורט, ועדיין המצב של האסתמה היה מצויין. בגלל שינוי מקום מגורים ביקרתי אצל רופא ריאות אחר לביקורת (בקופת החולים הקרובה לביתי), הוא טען שטיפול בסינגוליר הוא מוטעה, כי למרות שאני מרגיש מצויין, עדיין ניגרם נזק לריאות בגלל חוסר טיפול בסטרואידים. הוא נתן לי מירשם עבור FLIXOTIDE 100MCG/DOSE פעמיים ביום, ו-VENTOLIN רק במיקרה הצורך. אני לא שמח במיוחד לחזור לסטרואידים במיוחד כשהמצב הבריאותי מצויין, אבל מטרידה אותי העובדה שהרופא טען כי ניגרם נזק מצטבר לריאות מבלי שאני ארגיש. מכיוון ששני רופאים בחרו בטיפול שונה לגמרי, הייתי שמח לקבל דיעה נוספת. האם עלי לפעול כפי שהרופא השני המליץ, או האם עדיף לחזור לביקורת אצל הרופא הראשון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באסתמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2008

שלום,
    ההחלטה על בחירת התרופה להמשך טיפול תלוייה במידת האיזון בו אתה נמצא. אם אתה חופשי לחלוטין מסימפטומים כולל שיעול/קוצר ביום ובליילה ובפעילות גופנית רגילה לגילך ! וגם תפקודי הריאות תקינים לחלוטין ! אין סיבה לשנות טיפול. לרוב טיפול במשאפי סטרואידים יעיל יותר מסינגטוליר אך ההחלטה צריכה להיות מותאמת אישית למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק רוצה לחדד...

אלון
    22/07/2008

כפי שציינתי המצב הבריאותי שלי טוב מאוד, וחוץ מתקופת האביב אני לא סובל מסימפטומים של אסתמה, כמובן אם אני ממשיך עם הסינגולייר כל יום. הרופא השני שהייתי אצלו טען שלמרות שאני מרגיש מצויין, אם אני לא אשתמש במשאף סטרואידים יווצרו "צלקות" בתוך הריאות שבמהלך שנים יגרמו לנזק בלתי הפיך. כלומר אתה אומר שההבחנה הזאת לא נכונה? וכל עוד המצב הביאותי תקין אין שום סיבה לחזור לסטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רק רוצה לחדד...

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2008

שלום,
    כדי להגדיר את מצבך כטוב עלייך לבצע גם תפקודי ריאה. במידה והם תקינים לחלוטין תחת הטיפול הנוכחי אין צורך לפי שעה להחליף טיפול אלא להשאר במעקב ולשנות טיפול בהתאם לצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו