פנאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פנאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית
    ד``ר שבתאי ורסנו
    11/08/2008

היי,
    לפני כחודש וחצי עברתי פנאומוטורקס ספונטני בריאה הימנית. אני בן 29, מעשן עד למקרה (כבר לא מעשן מזה כחודש וחצי, לכבוד הפנאומוטורקס ובעיקר לכבוד הילד).
    בגיל 19 סבלתי מאירוע דומה בריאה השמאלית.
    באופן רשמי יותר ושרשמי פחות שמעתי מגוון חוות דעת רפואיות על הצורך בניתוח. הכירורג שראה אותי בביקורת של ביה"ח אמר שתוצאות ה-CT כלל לא מעניינות אותו ובכל מקרה הוא רוצה לנתח ( ציטוט: " ה-CT יכול אולי לשכנע אותי באיזה ריאה לנתח"). כמו כן הוא היה מאוד נחרץ לגבי הניתוח וגרס כי אין פה עמדות רפואיות שונות אלא יש את העמדה שגורסת שצריך לנתח ויש את אלה שטועים.
    לעומתו, חלק מהרופאים בביה"ח ציינו שכיוון שמדובר באירוע שני הם ממליצים על ניתוח, ואילו חלק אחר אמר שהפרש השנים (למעלה מ-10 שנים) הופך את שני האירועים לבדידים. רופא אחר אמר שמאחר שמדובר בשתי הריאות אזי לא ניתן לדבר על חזרתיות.
    בעוד מספר ימים אני אמור לראות מומחה ריאות וכדי להגיע אליו קצת יותר מפוקס אני אשמח אם אחד הרופאים כאן יוכל לעשות לי סדר בבלגאן ולומר לי מהם הקריטריונים להמלצה לניתוח?
    בבדיקת CT יש בולה אמפזימטית קטנה באספקט המדיאלי של פסגת הריאה מימין (על כל הפרמטרים האחרים בבדיקה רשום תקין).
    כמו כן אשמח מאוד לקבל הפניה או מידע ישיר על הסטטיסטיקות לחזרה של פנאומטורקס עם ובלי ניתוח.
    תודה מקרב לב
    אדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחזה אויר עצמוני- פנאומטוראקס

ד``ר דניאל סטרובין
    12/08/2008

בתחום זה מקובל לנתח במידה ויש שני אירועים של חזה אויר או יותר, ללא קשר למספר שנים בין ארוע לארוע. מצד השני דבר שחזה אויר כל פעם קרה בריאה אחרת מעט משנה דברים אך לא צריך לשנות החלטה במקרה של ממצאים פטולוגיים בCT חזה (כפי שתואר- בולה אמפיזמטוטית). בולות הם מקור ישיר לחזה אויר עצמוני (ספונטאני), בדברים של כירורג גם יש אמת כקיימות בולות קטנות שלא ניתן לראות אותן בCT חזה. זאת אומרת במידה וחזה אויר קורה מספר פעמים בריאה שאין לראות כל פטולוגיה בCT , גם אז יש מקום להתערבות כירורגית.
    סיבה לחזה אויר עצמוני אינה ברורה אך אחד הטריגרים הידועים זה עישון. טוב עשיתה שהפסקתה לעשן.
    לגבי החלטה במקרה הספציפי שצריכה להתקבל בזמן יעוץ רופא ריאות : קיימות מספר אפשרויות - לדעתי הטובה בינהם לבצע תיקון כירורגי בצד הימני (שם חזה אויר אחרון וגם פטולוגיה בCT. אפשרות אחרת היא תיקון כירורגי בשתי הריאות . אפשרות פחות טובה בעיניי- להמשיך מעקב על סמך עובדה שחזה אויר היה כל פעם בצד השני וגורם העיקרי לדבר (עישון) הופסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בזמן אמת

אדם
    12/08/2008

ד"ר סטרובין, אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה והמפורטת. שאלה נוספת לגבי התיקון הכירורגי: האם ניתן לבצע את הניתוח בזמן בו קיים חזה אויר? כלומר האם אפשר לקוות שלא יהיה, ובמידה ויש לבצע את הניתוח במקום להכניס נקז פשוט? אם אני מבין את רוח הדברים הניתוח עצמו יוצר מעין חזה אויר מלאכותי (כיוון שכורתים את הבולה) ולכן אני לא כל כך מבין מדוע ליצור אותו מראש ולא לחכות להתרחשות של חזה אויר (בהנחה שאני לא שוהה במדינות עולם שלישי למינהן). אודה על תשובתך בכבוד רב אדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/08/2008

אפשרי לבצע תיקון כירורגי מיד לאחר ארוע חריף אך עדיף למנוע אותו (במידה והחלטה על טיפול כירורגי התקבלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו